Jis pažymėjo, kad penktadienį Melitopolyje okupantai suėmė miesto merą Ivaną Fiodorovą, kuris drąsiai gina Ukrainą ir savo bendruomenės žmones, praneša UNIAN.

„Akivaizdu, kad tai yra užpuolikų silpnumo ženklas. Mūsų šalyje jie nesulaukė jokio palaikymo. Nors jie to labai tikėjosi. Nes daugelį metų jie patys sau melavo, kad neva Rusijos laukia Ukrainoje. Jie nerado nė vieno kolaboranto, kuris būtų atidavęs miestus ir valdžią okupantams“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Pasak jo, todėl okupantai perėjo prie naujo teroro etapo, kuomet bando fiziškai likviduoti teisėtos vietinės Ukrainos valdžios atstovus.

Kartu jis pažymėjo, kad kiekvienai demokratinei valstybei aišku, jog teisėtai išrinktas miesto meras yra tikrasis žmonių atstovas.

„Dažniausiai kalbama ne apie ideologiją, ne apie politiką, o apie konkrečios bendruomenės žmonių gyvenimą. Galbūt Rusijoje per autokratinio valdymo metus nuo to jau atsikratyta. Galbūt jie mano, kad meras yra tik viršininkas, kurį galima lengvai nušalinti ir tai nieko nereiškia“, – sakė V. Zelenskis.

Kartu jis pabrėžė: „Čia yra Ukraina. Čia yra Europa. Čia turime demokratinį pasaulį. Todėl Melitopolio mero areštas yra nusikaltimas ne tik prieš konkretų asmenį. Ne tik prieš konkrečią bendruomenę. Ir ne tik prieš Ukrainą.“

„Tai nusikaltimas prieš demokratij. Užtikrinu jus, kad 100 proc. žmonių visose demokratinėse šalyse apie tai žinos. Rusijos okupantų veiksmai bus prilyginti ISIS teroristų veiksmams“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Prezidentas pabrėžė, kad Melitopolis nepasidavė okupantams, kaip ir Chersonas, Berdianskas ir kiti miestai.

Jis pabrėžė, kad Ukraina reikalauja nedelsiant paleisti Melitopolio merą ir garantuoja visišką saugumą visiems bendruomenių vadovams visoje mūsų šalyje.

„Jei jūs virstate ISIS teroristų analogu, kokia prasmė su jumis apskritai kalbėtis? Mes kelsime šį klausimą, taip pat ir tarptautiniams tarpininkams, kurie bendrauja su Maskva“, – sakė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją