Meta Platforms“ leis tam tikrose šalyse „Facebook“ ir „Instagram“ naudotojams laikinai skelbti žinutes, raginančias smurtauti prieš Rusijos karius jų invazijos į Ukrainą kontekste, taip pat Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ar apsišaukėliui Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai linkėti mirties.

Tai pranešė „Reuters“, remdamasi įmonės vidiniu susirašinėjimu apie laikiną „neapykantos kurstymo“ politikos pakeitimą.

„Dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą laikinai leidome tokias politinės išraiškos formas, kurios paprastai pažeistų mūsų taisykles, pavyzdžiui, smurtines kalbas, tokias kaip „mirtis rusų okupantams“. Tačiau mes neleisime tikrų raginimų smurtauti prieš civilius Rusijos gyventojus“, – sakoma pranešime, kuriame cituojamas „Meta“ atstovas.

Įršaai dėl V. Putino ar A. Lukašenkos mirties bus leidžiami, jei juose nebus nurodyta tiksli taikinio vieta ir nužudymo būdas.

Elektroniniuose laiškuose rašoma, kad raginimai smurtauti prieš rusus yra leidžiami, kai įraše aiškiai kalbama apie invaziją į Ukrainą. Kartu bus taikomi apribojimai karo belaisviams.

Remiantis vidiniu susirašinėjimu su turinio moderatoriais, laikini politikos pokyčiai dėl smurto prieš Rusijos karius kurstymo taikomi Armėnijai, Azerbaidžanui, Estijai, Gruzijai, Vengrijai, Latvijai, Lietuvai, Lenkijai, Rumunijai, Rusijai, Slovakijai ir Ukrainai, skelbia TSN.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją