„Tai, kas čia vyksta, yra karo nusikaltimas ir nusikaltimas žmoniškumui, prieš Ukrainą ir ukrainiečius“, – žurnalui „Forbes Ukraine“ sakė R. Achmetovas. „To negalima nei paaiškinti, nei pateisinti“, – paklaustas, kodėl Rusijos kariai taikosi į civilius ir apšaudo ištisus gyvenamuosius rajonus, sakė R. Achmetovas.

Pasak jo, Ukrainos pergalė reikštų grįžimą prie sienų, kurios buvo prieš Rusijai aneksuojant Krymą 2014 m. ir paremiant separatistus, kurie užėmė rytines Ukrainos dalis, įskaitant Donbasą. „Visiškos paliaubos, visiškas Rusijos kariuomenės išvedimas iš Ukrainos ir visiškas tarptautiniu mastu pripažintų Ukrainos sienų atkūrimas. Tai apima Krymą ir Donbasą“, – sakė jis.

R. Achmetovas, turtingiausių pasaulio žmonių sąraše užimantis 327-ą vietą, jo turtas vertinamas 5,5 mlrd, JAV dolerių, nuo 1996 m. yra Donecko „Šachtar“ futbolo komandos prezidentas ir „SCM Holdings“, kurios specializacija yra plieno gamyba, energetika, taip pat anglis ir metalurgija, įkūrėjas.

Jis daugelį metų buvo pagrindinis Viktoro Janukovyčiaus Regionų partijos finansinis rėmėjas, prorusiškas prezidentas buvo nuverstas per proeuropietišką revoliuciją 2014 metais.

R. Achmetovas gyrė „beprecedentinio masto vieningus Vakarų pasaulio veiksmus“ remiant Ukrainą po Rusijos invazijos vasario 24 dieną. Paklaustas, ar Kremlius turi platesnių tikslų nei Ukraina, jis atsakė: „Putinas taikosi į šalis, kuriose yra demokratija, laisvė ir nepriklausomybė“. "Taigi visos laisvojo pasaulio šalys yra potencialūs taikiniai. Jei Ukrainai kartu su jumis nepavyks jo sustabdyti, niekas nežino, kas bus kitas", – perspėjo jis.

Kalbėdamas apie savo veiklą Ukrainoje, jis sakė: "Karo metu mūsų įmonė veikia atitinkamai. Dabar mūsų didžiausias tikslas yra padėti ukrainiečiams išgyventi ir atsilaikyti". Jo teigimu, taip pat siekiama padėti armijai apginti Ukrainos suverenitetą, laisvę ir nepriklausomybę.

R. Achmetovas paskelbė apie savo sugrįžimą namo po prezidento Volodymyro Zelenskio kreipimosi į šalies turtinguosius vasario viduryje, prieš pat invaziją. Jis sakė vis dar esąs Ukrainoje. R. Achmetovas teigė nuo karo pradžios neturėjęs jokių kontaktų su turtuoliais rusais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės