„Panašu, kad žiaurumai, kuriuos jie vykdo prieš civilius, dar intensyvėja, todėl mums tikrai derėtų bendradarbiauti su savo sąjungininkais ir apsvarstyti tolesnes sankcijas“, – sakė J .Yellen.

Iki šiol pritaikytos sankcijos jau „nuniokojo“ Rusijos ekonomiką, sakė ji platformai „Washington Post Live“.

„Mes izoliavome Rusiją finansiškai. Rublio vertė greitai krenta, Rusijos akcijų rinka uždaryta. Rusija yra sėkmingai blokuota nuo tarptautinės finansų sistemos“, – kalbėjo J. Yellen.

J. Yellen teigimu, Rusijos 600 mlrd. JAV dolerių „karo fondo“ atsargos užsienio valiuta, sukauptos tokiam smūgiui sušvelninti, tapo „beveik nepanaudojamos“.

Vašingtonas, Briuselis ir kitos pasaulio vyriausybės atkirto Maskvos ir Rusijos bankų galimybę atlikti ar gauti mokėjimus, įšaldė turtą ir priartino šalį prie skolinių įsipareigojimų nevykdymo.

JAV prezidentas Joe Bidenas uždraudė rusiškos naftos importą, o Jungtinė Karalystė paskelbė, kad jos importą nutrauks laipsniškai iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės