Tiriamosios žurnalistikos projekto „Bellingcat“ nariai pranešė išsiaiškinę, jog vaizdo įrašas buvo padarytas negausiai apgyvendintoje teritorijoje palei į Kyjivą vedantį kelią E95 – tiesiai į rytus nuo sostinės, kur Rusija bando sutelkti savo pajėgas.

Kokybiškame 45 sekundžių trukmės vaizdo įraše matyti ne tik susirėmimo akimirkos, bet ir girdėti, kaip, tikriausiai, rusų kareivių vadas raportuoja savo viršininkui apie užpuolimą ir pulko vado žūtį. Remiantis šia informacija, galima daryti prielaidą, kad vaizdo įrašas buvo padarytas ne ketvirtadienį, rašo „The Guardian“.

Vaizdo įrašą peržiūrėjęs karybos ekspertas, buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) jūrų pėstininkas, Karališkojo Londono koledžo doktorantas Robas Lee sakė, kad rusų taktika „labai prasta“, nes tankai buvo išdėstyti „akivaizdžia puolančių pajėgų judėjimo kryptimi“.


Ketvirtadienį pranešta ir apie sunaikintą „Iskander“ raketų kompleksų divizioną.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Černihivo regione sunaikino Rusijai priklausantį „Iskander-M“ trumpojo nuotolio balistinių raketų kompleksų divizioną.

Apie tai pranešė portalas „Ukrinform“, remdamasis Ukrainos kariuomenės sausumos pajėgų įrašu feisbuke. Jame pažymima, kad divizionas buvo sunaikintas ketvirtadienį popiet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją