Rusijos gynybos ministerijos atstovas žiniasklaidai Igoris Konašenkovas per televiziją transliuotame brifinge sakė, kad „šių ir kitų Pentagono finansuojamų biologinių tyrimų Ukrainoje tikslas – sukurti mechanizmą, kaip slapta platinti mirtinus ligų sukėlėjus“.

I. Konašenkovas teigė, kad ministerija gavo dokumentus, kuriuose išsamiai aprašyta JAV karinė-biologinė veikla Ukrainoje, įskaitant ukrainietiškos biomedžiagos persiuntimą į užsienį.

Jis teigė, kad Vašingtonas „planavo atlikti paukščių, šikšnosparnių ir roplių patogenų tyrimus“, taip pat afrikinio kiaulių maro ir juodligės tyrimus.

„Ukrainoje įsteigtos ir finansuojamos biolaboratorijos eksperimentuoja su šikšnosparnių koronaviruso mėginiais“, – pridūrė I. Konašenkovas.

Ir Vašingtonas, ir Kijevas neigia, kad šalyje, kurią vasario 24 dieną užpuolė dešimtys tūkstančių Rusijos karių, egzistuoja laboratorijos, skirtos biologiniams ginklams gaminti.

2018 metais Rusija apkaltino JAV slaptai vykdant biologinius eksperimentus laboratorijoje Sakartvele, kuris, kaip ir Ukraina, siekia įstoti į NATO ir Europos Sąjungą.

Vakarų saugumo ekspertai perspėja, kad Rusija, iš pradžių kuo nors apkaltinusi Ukrainą, gali joje panaudoti nekonvencinius ginklus. Pasak jų, tokia strategija buvo panaudota Sirijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją