Visą pasaulį sujaudino trečiadienio pavakare vykęs rusų išpuolis Mariupolyje. Per jį subombarduota vaikų ligoninė ir gimdymo namai, sužeista 17 žmonių, tarp kurių – ir gimdančios moterys.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pralaimės karą Ukrainoje, kurį jis pradėjo įsiverždamas į Ukrainą.

Ketvirtadienį Turkijoje įvyko Ukrainos ir Rusijos užsienio reikalų ministrų Dmytro Kulebos ir Sergejaus Lavrovo susitikimas ir derybos dėl karo veiksmų nutraukimo. Kyjivas ir Maskva per įtemptas derybas Turkijoje nepadarė jokios pažangos tardamosi dėl galimybes paskelbti paliaubas, Rusijos karui prieš Ukrainą įžengus į trečią savaitę, ketvirtadienį pranešė ukrainiečių užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

O tuo metu JAV ir jų sąjungininkės Europoje gali skirti Maskvai papildomų bausmių, ketvirtadienį pareiškė JAV iždo sekretorė Janet Yellen. Taip pat skelbiama, kad nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios pasitraukė pusė Kyjivo gyventojų, ketvirtadienį paskelbė sostinės meras Vitalijus Klyčko, Maskvos pajėgoms dar labiau priartėjus prie miesto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją