PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas per spaudos konferenciją sakė, kad Jungtinių Tautų sveikatos agentūra pristatė 81 toną atsargų į Ukrainą ir šiuo metu ruošia logistiką papildomos įrangos tiekimui.

Pasak PSO vadovo, iki šiol organizacija išsiuntė pakankamai chirurgijos reikmenų 150 traumuotų pacientų gydyti, taip pat kitų reikmenų 45 tūkst. skirtingos būklės žmonių gydymui.

PSO ekstremaliųjų situacijų vadovas dr. Michaelas Ryanas pripažino, kad siunčiami medicinos reikmenys į Ukrainą vargu ar iš esmės pakeis sudėtingą situaciją.

„Šiuo metu tai tarsi mirtinų žaizdų tvarstymas“, – pridūrė jis.

Anot Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso, tarp pagrindinių sveikatos problemų, su kuriomis pareigūnai susiduria Ukrainoje, yra hipotermija ir nušalimai, kvėpavimo takų ligos, širdies ligos, vėžys ir psichikos sveikatos sutrikimai.

Jis pridūrė, kad kai kurie PSO darbuotojai buvo nusiųsti į su Ukraina besiribojančias šalis teikti psichologinės pagalbos pabėgėliams, daugiausia moterims ir vaikams.

Tuo metu Ukrainos nacionalinės policijos vadovo pirmasis pavaduotojas Viačeslavas Abroskinas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad Rusijos pajėgos trečiadienį iš artilerijos pabūklų apšaudė gimdymo namus Mariupolyje.

„Rusijos okupantai sudavė artilerijos smūgį Mariupolio 2-iesiems gimdymo namams. Anot liudininkų, gimdymo namų nebėra, yra daug sužeistų ir žuvusių moterų“, – V. Abroskiną citavo naujienų agentūra „Unian“.

Tuo metu Mariupolio miesto tarybos spaudos tarnyba pranešė, kad įsiveržusios pajėgos numetė kelias bombas ant vaikų ligoninės.