Tai trečiadienį Jungtinės Karalystės parlamento Bendruomenių Rūmuose pranešė šalies gynybos sekretorius Benas Wallace`as.

„Pirmajame etape mes patiekėme 2 tūkst. prieštankinių raketų NLAW, šaulių ginklų ir šaudmenų. Vėliau mes padidinome siuntas, ir aš galiu pasakyti Bendruomenių Rūmams, kad iki šiol patiekėme 3 615 raketų NLAW ir jas tebetiekiame. Netrukus mes taip pat pradėsime tiekti prieštankinius kompleksus „Javelin“, – sakė Gynybos ministerijos vadovas.

Anot B. Wallace`o, Londonas svarsto galimybę nusiųsti Ukrainai nešiojamųjų zenitinių raketų kompleksų „Starstreak“. „Atsakydama į Ukrainos prašymus, vyriausybė priėmė sprendimą aptarti raketų „Starstreak“ perdavimo klausimą. Manome, kad šiems kompleksams bus galima taikyti gynybinės ginkluotės apibrėžimą, bet mes padėsime Ukrainos pajėgoms geriau ginti savo dangų“, - teigė jis.

Kanada žada daugiau karinės įrangos Ukrainai

Kanada nusiųs papildomos 50 milijonų dolerių vertės karinės įrangos, kad padėtų Ukrainai kovoje su Rusija, trečiadienį Berlyne sakė ministras pirmininkas Justinas Trudeau.

Jis sakė anksčiau tą pačią dieną kalbėjęs su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir „pasakęs jam, kad Kanada netrukus jiems atsiųs labai specializuotą įrangą“.

Kanada vasario 14 d. jau pareiškė, kad pristatys 7,8 mln. Kanados dolerių (5,5 mln. eurų) vertės letalinės įrangos ir amunicijos, o po to pažadėjo dar 25 mln. dolerių vertės neletalinės apsaugos priemonių.

Be to, J. Trudeau sakė, kad trys milijonai dolerių bus skirti kovai su Rusijos dezinformacija apie Ukrainą. „Turime ginti tiesą ir būti budrūs prieš dezinformaciją, kuri bando mus suklaidinti ir dar labiau suskaldyti“, – sakė jis.

Kanada prisijungė prie Vakarų sąjungininkių, įvesdama griežtas sankcijas Rusijai, įskaitant Rusijos naftos importo draudimą ir tiesioginius embargus, nukreiptus į prezidentą Vladimirą Putiną. Kanadoje gyvena didelė – daugiau nei 1,3 mln. – ukrainiečių diaspora.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją