Apie tai „Telegram“ pranešė UNIAN.

BBC, kuris cituoja M. Podoliaką, skelbia negalintis dabartinėmis sąlygomis patvirtinti šios informacijos patikimumo.

M. Podoliakas papasakojo apie grupę Rusijos karių, bandančių įsiveržti į valstybių įstaigų kvartalą Kyjive.

„Mūsų partneriai užsienyje kalba apie du ar tris bandymus. Manau, kad iš tikrųjų tokių bandymų buvo daugiau nei 10. Mes galime pasigirti tikrai puikiu žvalgybos ir kontržvalgybos tinklu – jie viską suseka, visiems tiems bandymams užkerta kelią. Tai reiškia, kad mes suprantame visus tuos planus, mūsų kontržvalgyba pasirūpina, kad jie neišsipildytų. Dėl saugumo apie kai kuriuos dalykus kalbėti aš negaliu. Tos rizikos niekur nedingo“, – sako M. Podoliakas.

Praėjusį penktadienį britų leidinys „The Times“ pranešė, kad Rusija per savaitę tris kartus bandė kėsintis į V. Zelenskį.

Leidinio žurnalistų teigimu, nužudyti Ukrainos lyderio buvo pasiųstos dvi skirtingos grupuotės – prokremliškosios „Vagner“ samdiniai ir čečėnų specialiosios paskirties būrys.

Kaip skelbė „The Times“, pasikėsinimams pavyko užkirsti kelią, nes karui nepritariantys saugumo šaltiniai iš Rusijos informavo Ukrainą apie dvi atskiras samdomų žudikų grupes, planuojančias išpuolius. Bandydami atlikti skirtąją užduotį „Vagner“ samdiniai Kijeve patyrė nuostolių. Didelį nerimą jiems sukėlė tai, kad ukrainiečiai sugebėjo ypač tiksliai numatyti jų veiksmus. „Vagner“ artimas šaltinis nurodė, kad V. Zelenskio saugumo tarnybos informuotumas juos nemaloniai nustebino. Šeštadienį Kijevo apylinkėse buvo užkirstas kelias čečėnų samdinių rengiamam pasikėsinimui: būrys buvo likviduotas.

„Galiu pasakyti, kad gavome informacijos iš Rusijos federalinės saugumo tarnybos, kuri nenori dalyvauti šiame prakeiktame kare“, – vietos televizijas informavo Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius.

Kremliuje veikianti „Vagner“ grupė atsakinga už du pasikėsinimus, skelbė „The Times“. Jeigu jie būtų pavykę, Maskva būtų galėjusi neigti tiesiogines sąsajas su sąmokslu.

„Jie čia vyko su labai svarbia užduotimi, Maskva nenorėtų būti siejama su ja – valstybės vadovo pašalinimas yra labai sudėtinga misija. Kalbant apie įtaką pasirinktai Rusijos strategijai, tai kol kas didžiausia tokia misija. Ji būtų turėjusi didžiulę įtaką karo eigai“, – teigė vienas diplomatinis šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją