Patriot“ yra priešlėktuvinės gynybos raketų sistemos: jos skirtos atremti ir sunaikinti gaunamas trumpojo nuotolio balistines raketas, pažangius orlaivius ir sparnuotąsias raketas.

„Gynybos sekretoriaus nurodymu ir mūsų sąjungininkų lenkų kvietimu, JAV Europos kariuomenės vadas generolas Woltersas nurodė JAV armijai Europoje ir Afrikai perkelti dvi „Patriot“ baterijas į Lenkiją“, – sakė kariuomenės atstovas spaudai kapitonas Adamas Milleris. Viena „Patriot“ baterija gali turėti iki 8 paleidimo įrenginių, kurių kiekviename yra po 4 raketas.

„Tai yra apdairi pajėgų apsaugos priemonė, kuri patvirtina mūsų įsipareigojimą laikytis penktojo straipsnio ir jokiu būdu neparems jokių puolamųjų operacijų“, – sakoma pareiškime, kuriame kalbama apie principą, kad ataka prieš vieną NATO narę yra puolimas prieš visas NATO nares.

„Kiekvienas mūsų žingsnis yra skirtas atgrasyti nuo agresijos ir nuraminti mūsų sąjungininkus“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės