„Esu įsitikinęs, kad ukrainiečiai yra pasirengę visą gyvenimą priešintis rusams. Net ir tuose miestuose, kur yra rusų okupantai, jie gavo tvirtą atkirtį iš civilių gyventojų, kurie net neturėjo ginklų. Tokia drąsa neturi precedento, o rusų kariškiai tokios drąsos neturi. Problema ta, kad vienam Ukrainos kariui tenka 10 rusų karių, o vienam Ukrainos tankui – 50 rusų tankų, bet mes juos naikiname ir ši spraga mažėja. Klausimas, kiek mes išsilaikysim? Daug dalykų priklauso ne tik nuo mūsų“, – pabrėžė V. Zelenskis.


Tame pačiame interviu Ukrainos prezidentas išreiškė savo ryžtą surengti derybas dėl Ukrainos separatistinių regionų ir Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio statuso.

Tačiau V. Zelenskis tuo pat metu pabrėžė, kad nepasiduos Maskvos reikalavimams pripažinti Luhansko ir Donecko vadinamųjų „liaudies respublikų“ nepriklausomybę, o Krymą – Rusijos dalimi.

„Esu pasirengęs dialogui – nesame pasirengę kapituliacijai, – teigė jis. – Galime diskutuoti ir siekti kompromiso dėl šių teritorijų ateities.“

Pasak V. Zelenskio, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kaip gyvena ten įsikūrę žmonės, norėję likti Ukrainos sudėtyje. Tai esą gerokai sudėtingesnis klausimas, nei įprastas šių teritorijų pripažinimas. „Tai dar vienas ultimatumas. Mes ultimatumams nepasirengę“, – pridūrė prezidentas.

V. Zelenskis dar kartą paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną derėtis tiesiogiai. „Prezidentas V. Putinas turi pradėti kalbėti, pradėti dialogą, o ne gyventi informaciniame burbule be jokio deguonies“, – nurodė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją