„Gamyklos tęsia savo darbą, vykdo karinius užsakymus, remontuoja techniką, karinius trofėjus paverčia ginklais. Norint kovoti už savo šalį kiekvienas turi dirbti savo vietoje. Jei buvai priverstas evakuotis – susirask darbą naujoje vietoje – tavo pagalbos reikia visur“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo O. Reznikovas.

Jis pareiškė, kad situacija šalyje yra kontroliuojama bei pripažino, kad besiginančios šalies ginkluotosios pajėgos taip pat patiria nuostolių.

„Mūsų kariai eina į kontratakas, priešas praranda dešimtis vienetų technikos, tiesiog meta ją ir pabėga. Tai mūsų „parko“ technologijos papildymas. Priešas mirs nuo savo ginklų“, – skelbia Ukrainos gynybos ministras.

Jis minėjo, kad Kremlius vis dar nenori priimti ir pripažinti savo fiasko, tačiau tas laikas arti.

„Tarp okupacinių jėgų stiprėja nepasitenkinimas ir demoralizacija“, – skelbia O. Reznikovas.

Pasak jo, Odesa lieka šalies strateginiu rezervu, o priešininko pajėgų papildymas taps sudėtingu.

„Kremlius galutinai atmetė bandymus nuslėpti savo ketinimus – jie atėjo sunaikinti mūsų šalies, sunaikinti mūsų žmonių. Nieko jiems neišeis.

Karas Ukrainoje. Dešimtoji diena

Jie kariauja prieš moteris ir vaikus. Jie nenugalėjo Charkivą ginančių karių – pradėjo kariauti su Charkivo universitetu.

Rusai yra tik paprasti teroristai. Ir teroristai bus sunaikinti. Priešas priešinasi, bet mes stengiamės užtikrinti humanitarinius koridorius, išvesti savo žmones iš apšaudymo, užtikrinti humanitarinės pagalbos transportavimą“, – pareiškė Ukrainos gynybos ministras O. Reznikovas.

Jis negailėjo kritikos Vakarų šalims, dvejojančiomis uždaryti Ukrainos oro erdvę.

Šiandien Ukraina ir toliau gina viso pasaulio laisvę: Ukrainos vaikai ir moterys gelbsti jūsų vaikus ir moteris savo gyvybių kaina, o jūs dvejojate užverti dangų. Mūsų vyrai išgelbės jūsų gyvybes savo gyvybių kaina, kol bijote uždaryti dangų. Jau seniai nustojome bijoti dirbtinai kuriamo „didžiosios Rusijos“ įvaizdžio. Ir visas pasaulis turi sustoti!“, – skelbia O. Reznikovas.

Oleksejus Reznikovas