Bulvarinio laikraščio „Bild am Sonntag“ užsakymu apklausų instituto „Insa“ atlikta apklausa parodė, kad 82 proc. SPD rinkėjų nori, jog G. Schröderis būtų pašalintas iš partijos. Tam pritaria iš viso 74 proc. vokiečių.

Buvęs kancleris, ilgametis Vladimiro Putino draugas, jau seniai kritikuojamas dėl ryšių su Rusija, tačiau po invazijos į Ukrainą praėjusią savaitę kritika skamba dar stipriau. Buvęs kancleris yra Rusijos valstybinės energetikos bendrovės „Rosneft“ stebėtojų tarybos vadovas, taip pat užima vadovaujančias pareigas dujotiekio „Nord Stream 2“ projekte.

Iš viso 75 proc. rinkėjų (ir 79 proc. SPD rinkėjų) nori, kad G. Schröderio pensija ir išlaidos, patirtos kanclerio pareigose, būtų iš jo atimtos, jei jis neatsisakys darbo Rusijos įmonėse.

Ketvirtadienį Olafas Scholzas, pirmasis socialdemokratų kancleris nuo G. Schröderio laikų, paragino jį atsistatydinti iš daugybės pareigų Rusijos valstybinėse įmonėse. Socialdemokratų skyrius Heidelberge pateikė dokumentus dėl jo oficialaus pašalinimo.

G. Schröderio žmona Soyeon Schröder-Kim kritikavo partijos vadovybę už tai, ką ji pavadino „kampanija“ prieš jos vyrą, ir grasino pateikti skundą šalies spaudos tarybai dėl jo nuotraukos pirmajame regioninio dienraščio puslapyje su antrašte "Be jokios garbės?". Įžeidžiančią nuotrauką penktadienį paskelbė „Hannoversche Allgemeine Zeitung“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją