Strategiškai svarbų Azovo jūros uostamiestį, esantį netoli sienos su Rusija, apsupo rusų pajėgos, o šeštadienį paskelbtos paliaubos, kad civiliai gyventojai galėtų išvykti, buvo pažeistos.

„Būtina, kad šis humanitarinis koridorius, kuris galėjo būti sukurtas šiandien, bet kuris iš tikrųjų nebuvo sukurtas dėl paliaubų nesilaikymo, būtų sukurtas labai greitai, kad civiliai gyventojai, moterys ir vaikai, galėtų išvykti iš šio miesto“, – naujienų agentūrai AFP sakė MSF skubios pagalbos koordinatorius Ukrainoje Laurent'as Ligozatas.

„Padėtis yra katastrofiška ir kasdien vis blogėja“, – pridūrė jis.

„Šiandien nebėra vandens, žmonės susiduria su didžiulėmis problemomis dėl geriamojo vandens, ir tai tampa labai svarbia problema“, – sakė L. Ligozatas.

„Nėra elektros, nėra šildymo. Maistas baigiasi, parduotuvės tuščios, – kalbėjo jis. – Paprasčiausiai jau kelias dienas niekas nei įvažiuoja į miestą, nei iš jo išvažiuoja.“

Kai Rusijos gynybos ministerija šeštadienį paskelbė paliaubas, kad būtų atidaryti humanitariniai koridoriai iš 450 tūkst. gyventojų turinčio Mariupolio ir kaimyninio Volnovachos miesto, pareigūnai per socialinius tinklus pranešė, jog žmonės galės išvykti autobusais ir privačiais automobiliais.

Tačiau ukrainiečių pareigūnai pranešė atidedantys civilių gyventojų evakuaciją ir apkaltino Maskvą paliaubų pažeidimais.

Rusijos gynybos ministerija pavakare pranešė atnaujinusi „puolamuosius veiksmus“ Ukrainoje ir paliaubų pažeidimais apkaltino Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją