„Kai neturi ginklo, tau atsako šūviais. O tu nebėgi. Kai neturi šarvų, o į tave važiuoja šarvuotis. O tu nesitrauki. Štai kodėl okupacija laikina!“ – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad okupacija yra dirbtinė.

„Mūsų žmonės, mūsų ukrainiečiai nesitraukia. Jie nepasiduoda. Jie nesustabdo pasipriešinimo. Jie šaukia ant užpuolikų – eikite namo. Kaip rusų laivas! Jie stumia juos atgal iš mūsų teritorijos. Jie blokuoja jiems kelius“, – apie piliečių narsą kalbėjo V. Zelenskis.

Anot jo, kiekvienas Ukrainos žemės metras, iškovotas protestu, yra visos Ukrainos žingsnis link pergalės ir tai yra galimybė gyventi. Prezidentas paragino ukrainiečius visuose miestuose, į kuriuos įsiveržė priešas, pradėti puolimą.

„Mums reikia išeiti į lauką! Reikia kovoti! Kai tik yra galimybė. Kaip Chersone. Kaip Berdjanske. Kaip Melitopolyje. Kaip į Konotopą. Turime išeiti ir išvyti šį blogį iš savo miestų“, – ragino V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad reikia neleisti kurti naujų separatistų grupuočių, dėl kurių „normalus gyvenimas tiesiog neįmanomas“, o gali būti „tik vergija, tik ant kelių“.