Atsakydami į naująjį teisės aktą transliuotojai „laikinai sustabdys reportažus iš savo biuro Maskvoje“, sakoma jų pranešime.

Anksčiau panašių pareiškimų paskelbė kitos užsienio žiniasklaidos priemonės, įskaitant „BBC News“ ir „Bloomberg News“.

Visuomeniniai transliuotojai „toliau išsamiai informuos visuomenę apie įvykius Rusijoje ir Ukrainoje iš kitų vietų“, sakoma pranešime.

Rusijos įstatymų leidėjai įvedė baudžiamąją atsakomybę už „melagienas“ apie Rusijos kariuomenę, Kremliaus režimui stengiantis nuslopinti bet kokį nepritarimą Maskvos invazijai Ukrainoje.

Penktadienį apie stabdomą darbą Rusijoje pranešė britų visuomeninis transliuotojas „BBC News“, Kanados visuomeninis transliuotojas CBC, televizijos CNN ir „Bloomberg News“.

Rusija penktadienį taip pat ėmėsi riboti prieigą prie kai kurių žiniasklaidos priemonių tinklalapių. Taikiniais, be kita ko, tapo BBC ir vokiečių visuomeninis transliuotojas „Deutsche Welle“.

„Deutsche Welle“ savo biurą Maskvoje uždarė jau vasario pradžioje, Rusijai nurodžius sustabdyti veiklą šalyje, kai Vokietija uždraudė savo teritorijoje transliuoti Kremliaus ruporu laikomos valstybinės televizijos RT laidas.

ARD studija Maskvoje veikia nuo 1956 metų, sakoma transliuotojo svetainėje. Joje buvo rengiami reportažai apie įvykius Ukrainoje ir Baltarusijoje, kitose buvusiose sovietinėse šalyse, taip pat pačioje Rusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją