„Reikia labai aiškiai pasakyti, kad esame pasirengę imtis tolesnių griežtų priemonių, jeigu V. Putinas nesustos ir neatšauks savo pradėto karo“, – žurnalistams sakė U. von der Leyen per bendrą spaudos konferenciją su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu.

Jis įspėjo, jog karas Ukrainoje gali greitai nesibaigti, ir sakė, kad JAV ir sąjungininkės Europoje privalo palaikyti didelį spaudimą Rusijai iki konflikto pabaigos.

„Deja, tragiška, šiurpu, [bet] tai gali greit nepasibaigti“, – Briuselyje sakė jis.

„Turime palaikyti tai (spaudimą), kol jis liausis, kol karas baigsis“, – pabrėžė A. Blinkenas.

Didžiojo septyneto (G-7) užsienio reikalų ministrai penktadienį taipm pat perspėjo, kad Rusijai gresia tolesnės baudžiamosios priemonės už invaziją į Ukrainą, taip pat pareiškė kovosiantys su Maskvos skleidžiamu melagienų srautu.

G-7 valstybės „toliau įvedinės griežtas sankcijas, atsakydamos į Rusijos agresiją“, sakoma šio turtingųjų šalių klubo pranešime. Ministrai taip pat atkreipė dėmesį, kad Maskvos veiksmams prieš Ukrainą talkino Baltarusijos autoritarinio lyderio Alianksandro Lukašenkos režimas.

Sąjungininkės taip pat imsis priemonių prieš „Rusijos dezinformacijos kampaniją“, keliančią „papildomą pavojų gyvybėms“, nurodė ministrai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją