„2022 metų kovo 4 dieną nuspręsta blokuoti prieigą prie „Facebook“ (...) Rusijos Federacijos teritorijoje“, – nurodė „Roskomnadzor“.

Įstaiga tvirtina tokį sprendimą nurodė dėl fiksuotų 26 Rusijos žiniasklaidos diskriminacijos feisbuke atvejų.

AFP žurnalistas Maskvoje patvirtino, kad jam nepavyko prisijungti prie „Facebook“, tačiau kitas „Facebook“ valdomas socialinis tinklas „Instagram“ buvo pasiekiamas.

Šis sprendimas – dalis precedento neturinčio Rusijos vyriausybės susidorojimo su nepriklausoma žiniasklaida ir aktyvistais nuo Maskvos invazijos Ukrainoje pradžios.

„Facebook“ valdanti įmonė pareiškė, kad socialinio tinklo blokavimas užvers kelią į patikimą informaciją ir diskusijas milijonams žmonių.

„Netrukus milijonai eilinių rusų bus atjungti nuo patikimos informacijos (...) ir nutildyti“, – teigė „Meta“ viceprezidentas Nick Cleggas.

Svarbiausios Rusijoje laisvos žiniasklaidos priemonės per pastarąsias dienas buvo išjungtos.

Rusijoje taip pat buvo priimtas įstatymas, numatantis laisvės atėmimą už „melagienų“ skelbimą apie karą Ukrainoje.

Rusijoje blokuojamas ir socialinis tinklas „Twitter“

Karą prieš Ukrainą praėjusi Rusija toliau varžo savo piliečių teisę gauti informaciją bei skelbti naujienas.

Penktadienio vakare internete išplatinti pranešimai, kad Rusijoje ribojama prieiga prie socialinio tinklo „Twitter“. Šį pranešimą, remiantis nuoroda į cenzoriaus funkciją labai dažnai atliekančią ryšių reguliavimo tarnybą „Roskomnadzor“ paskelbė ir prokremliška žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės