„Pažadu sumokėti 1 000 000 dolerių pareigūnui (-ams), kuris ryšis atlikti konstitucijos numatytą pareigą – suimti V. Putiną kaip karo nusikaltėlį pagal Rusijos ir tarptautinius įstatymus“, – šią savaitę feisbuke rašė A. Konanychinas.

A. Konanychinas netgi pareiškė abejonių dėl V. Putino, kaip prezidento, legitimumo, nes „jis atėjo į valdžią atlikęs specialiąją operaciją – susprogdinęs Rusijoje gyvenamuosius pastatus“, be to, pažeidė „konstituciją panaikindamas laisvus rinkimus bei nužudydamas oponentus“.

Kalifornijoje gyvenantis verslininkas sakė, kad būdamas etninis rusas ir Rusijos pilietis, Rusijos denacifikaciją laiko moraline savo pareiga.

Jis pažadėjo „tęsti pagalbą Ukrainai, herojiškai kovojančiai prieš V. Putino ordos puolimą“.

Autentišką pranešimą „Facebook“ vėliau ištrynė. A. Konanychinas sakė, kad to priežastis – Rusijos prezidento atvaizdas ir prierašas „gyvas arba miręs“.

Tačiau ketvirtadienį Rusijos verslininkas savo „LinkedIn“ paskyroje patikslino, kad jis neketino sumokėti už V. Putino nužudymą.

„Kai kuriuose straipsniuose skelbiama, kad pažadėjau sumokėti už V. Putino nužudymą. Tai NETIESA. Nors tokį veiksmą pasveikintų milijonai pasaulio gyventojų, manau, kad V. Putinas turi atsidurti teisme“, – rašė A. Konanychinas.

Jis paskatino kitus stoti prieš Rusijos agresiją ir ypač prieš V. Putiną.

„Jei daugiau žmonių paskelbs panašius pranešimus, tai gali padidinti šansus suimti V. Putiną ir patraukti jį atsakomybėn“, – sakė A. Konanychinas naujienų portalui „Insider“.

Palikęs Rusiją 1992-aisiais jaunas verslininkas, kurio turtas siekė 300 mln. JAV dolerių, A. Konanychinas turėjo kelis nemalonius susidūrimus su Rusijos valdžia. Įsimintiniausias – Rusijos banko kaltinimai pinigų pasisavinimu 10-ame dešimtmetyje.

Paklaustas „Insider“, ar bijojo V. Putino keršto, A. Konanychinas atsakė, kad nors „Putinas nužudė savo oponentus, dabar jis jų turi milijonus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją