Kalbėdama JT Žmogaus teisių taryboje Ženevoje M. Bachelet perspėjo, kad prieš savaitę pradėta Rusijos didelio masto invazija į Ukrainą „daro didžiulį poveikį milijonų žmonių visoje Ukrainoje žmogaus teisėms“.

„Padidintas grėsmės lygis branduolinėms pajėgoms akcentuoja pavojaus visai žmonijai rimtumą“, – pridūrė ji.

Jos komentarai pasirodė per skubų Tarybos pasitarimą dėl invazijos Ukrainoje, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui sekmadienį įsakius paskelbti padidintą Rusijos branduolinių pajėgų parengtį.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas apkaltino Vakarų politikus svarstant „branduolinį karą“.

„Aišku, kad trečiasis pasaulinis karas gali būti tik branduolinis“, – interviu Rusijos ir užsienio žiniasklaidai pareiškė S. Lavrovas.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad kaip tik Vakarų politikų galvose nuolat sukasi branduolinio karo idėja, ne rusų galvose“, – tvirtino jis.

Rusija turi didžiausią pasaulyje branduolinių ginklų arsenalą ir daugybę balistinių raketų, sudarančių strateginių pajėgų pagrindą.

M. Bachelet kalbėjo JT paskelbus, kad per karą Ukrainoje, trunkantį jau savaitę, į kaimynines šalis pasitraukė daugiau kaip milijonas žmonių, o nesuskaičiuojamai daug kitų gyventojų persikėlė į kitas vietas Ukrainos teritorijoje.

M. Bachelet nurodė, kad jos biuras užregistravo 227 civilių, įskaitant 15 vaikų, žūtį, bet pabrėžė, kad tikrasis skaičius tikriausiai yra daug didesnis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją