Tai pirmasis atvejis, kai Maskva paskelbė aukų savo pajėgose skaičių nuo prezidento Vladimiro Putino sprendimo pasiųsti kariuomenę į kaimyninę provakarietišką šalį praeitą ketvirtadienį.

„Vykdydami pareigą žuvo 498 Rusijos kariai“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas vaizdo pranešime, transliuotame per valstybinę televiziją.

Kariškis pridūrė, kad „1 597 mūsų draugai buvo sužeisti“.

Ukraina sako, kad šie skaičiai yra daug didesni.

Maskva anksčiau yra pripažinusi, kad patyrė nuostolių, bet jokių skaičių nepateikė.

I. Konašenkovas neigė pranešimus apie Rusijos pajėgų „nesuskaičiuojamus nuostolius“ ir vadino juos „dezinformacija“. Ministerijos atstovas patikino, kad žuvusiųjų šeimoms teikiama visa būtina pagalba.

Kariškis pridūrė, kad nei šauktiniai, nei kariūnai kampanijoje prieš Ukrainą nedalyvauja, nors žiniasklaida pranešė, kad jie jau yra įtraukiami.

Rusijos nepriklausomos organizacijos, padedančios tėvams ieškoti savo sūnų, sakė naujienų agentūrai AFP, kad konflikte dalyvaujantys šauktiniai yra verčiami pasirašyti dokumentus prieš kertant sieną.

Rusija teigia, kad per šią „specialiąją operaciją“ kariuomenė siekia „denacifikuoti“ Ukrainą.

Prieš pradėdamas šią kampaniją V. Putinas kelias savaites telkė pajėgas prie sienų su Ukraina.

Kijevo vyriausybė nurodė, kad nuo invazijos pradžios Ukrainoje dėl Rusijos pajėgų veiksmų žuvo daugiau kaip 350 civilių gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės