Skelbiama, kad, remiantis vienu iš galimų scenarijų, jį bus ten bandoma paskelbti „Ukrainos prezidentu“.

„Gauta informacija leidžia daryti išvadą, Kremlius ruošiasi kažkokiai informacinei operacijai arba akcijai, kaip buvusį prezidentą Janukovyčių sugrąžinti į Ukrainą, arba artimiausiu metu ruošia kreipimąsi jo vardu į Ukrainos žmones“, – rašo UP.

Ukrainoje V. Janukovyčiaus pavardė mirga ne viename tyrime, jis jau buvo nuteistas dėl valstybės išdavimo 13 metų laisvės atėmimo.

V. Janukovyčiui ir jo sūnui tebėra taikomos Europos Sąjungos sankcijos – turto įšaldymas.

V. Janukovyčiui – taip pat ir jo sūnui Oleksandrui – ES taiko sankcijas nuo 2014 metų dėl valstybės lėšų pasisavinimo prieš pat netenkant prezidento pareigų po masinių protestų.

„Ukrainos neteisėto turto išeikvojimo sankcijų režimas galioja iki 2022 metų kovo 6 dienos ir gali būti peržiūrimas kiekvienais metais“, – praėjusiais metais sakė ES atstovas Peteris Stano.

Ukrainoje 2013 metų pabaigoje kilo dideli protestai dėl to, kad V. Janukovyčius atsisakė pasirašyti asociacijos sutartį su ES, o 2014 metų pradžioje pabėgo į Rusiją, kai nebesugebėjo smurtu numalšinti masinių demonstracijų Kijeve.

Krizė sukėlė nesutarimus tarp Rusijos ir Vakarų po to, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį ir buvo apkaltinta kurstant karą Ukrainos rytuose, per kurį žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją