Amerikiečių misija JT antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, jog Vašingtonas paprašė JT išvaryti vieną darbuotoją, dirbantį „Rusijos žvalgybos operatyvininku“.

Šis prašymas, pateiktas kitą dieną po JAV pranešimo, kad jos dėl šnipinėjimo išsiunčia 12 Rusijos misijos JT diplomatų, paskleidė didelį įtarumą pasaulinės organizacijos būstinėje Niujorke prie Rytų upės, ir taip diplomatų vadintoje „šnipų lizdu“.

JAV „inicijavo procesą dėl pareikalavimo išvykti vienam rusų žvalgybos operatyvininkui, dirbančiam Jungtinėse Tautose ir piktnaudžiavusiam savo gyvenimo Jungtinėse Valstijose privilegijomis“, sakė amerikiečių atstovas.

Paklaustas, ar yra koks nors ryšys su Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazija į Ukrainą, atstovas nurodė, kad šis reikalavimas, kaip ir minėtų 12 diplomatų išvarymas, buvo rengiamas „mėnesius“.

JT atstovas Stephane'as Dujarricas patvirtino reikalavimą ir sakė, kad minimas darbuotojas dirbo sekretoriate, bet neužsiminė, ar jis buvo JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso biure Manhatane darbuotojas.

Šio darbuotojo kontraktas baigsis kovo 14 dieną, todėl reikalavimą „sunkoka suprasti“, sakė S. Dujarricas.

„Iš pagarbos šio asmens privatumui ir dėl klausimo opumo plačiau nekomentuosiu“, – pridūrė jis.

Rusijos misija sakė, kad tai tik JT ir minimo darbuotojo reikalas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją