„Mes į Ukrainos oro erdvę naikintuvų nesiųsime“, nes „tai reikštų atvirą karinį kišimąsi į Ukrainos konfliktą“, – pareiškė Lenkijos prezidentas.

A. Duda pridūrė, kad NATO nėra šio konflikto šalis. Lenkijos vadovo žodžiai nuskambėjo dviprasmiškai, nes jis nepatikslino, ar turi omenyje, kad Lenkijos karinės oro pajėgos su savo lėktuvais nesikiš į karą, ar kad Lenkija Ukrainos oro pajėgoms neduos lėktuvų.

Anksti antradienį feisbuke Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų spaudos tarnyba pranešė, kad Bulgarija, Lenkija ir Slovakija perduoda Ukrainai 70 karinių lėktuvų, kurie galės bazuotis Lenkijos aerodromuose.

„70 lėktuvų Ukrainos armijai! Mūsų partneriai mums perduoda orlaivių Mig-29 ir Su-25! Jei reikės, jie galės bazuotis Lenkijos aerodromuose, iš kurių Ukrainos lakūnai skris vykdyti kovinių užduočių“, – buvo rašoma pranešime.

Spaudos tarnyba tuomet skelbė, kad Bulgarija perduoda 16 naikintuvų Mig-29 ir 14 šturmo lėktuvų Su-25, Lenkija – 28 lėktuvus Mig-29, Slovakija – 12 lėktuvų MiG-29.

Sekmadienį skelbta, kad Europos Sąjungos (ES) šalys narės sutarė skirti 450 mln. eurų Ukrainai, už kuriuos ši galės įsigyti ginkluotės, pranešė bloko užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.

„Mes suteiksime net ir naikintuvų. Nekalbame vien apie amuniciją. Mes suteiksime pačią svarbiausią karui reikalingą ginkluotę“, – kalbėjo J. Borrellis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją