Keli šimtai į aikštę atėjusių vietinių skandavo „Berdianskas – tai Ukraina“, mosavo Ukrainos vėliavomis ir reikalavo Rusijos karių „nešdintis namo“.

Galiausiai kariai susėdo į sunkvežimius ir paliko aikštę.


Delfi jau rašė, kaip pirmadienį Berdianske, šalia vietos savivaldos pastato, centrinėje aikštėje priešais rusų karinę techniką žmonės giedojo Ukrainos himną:


Per penkias karo Ukrainoje dienas žuvo 5 tūkst. 710 Rusijos karių, 200 paimti į nelaisvę, skelbia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas. Tai pat sunaikinti ar smarkiai apgadinti 29 priešo lėktuvai, 29 sraigtasparniai, 198 tankai, 846 šarvuotos kovos mašinos, 77 artilerijos sistemos, 7 priešlėktuvinės gynybos elementai, 24 reaktyvinės salvinės ugnies sistemos, 60 kuro cisternų, trys operatyvinio-taktinio lygio bepiločiai, 2 kateriai ir 305 vienetai automobilinės technikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją