„Turime uždaryti šios valstybės patekimą į visus uostus, visus kanalus ir visus pasaulio oro uostus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sakė jis, ragindamas tarptautinę bendruomenę „apsvarstyti galimybę visiškai uždaryti dangų Rusijos raketoms, lėktuvams ir sraigtasparniams“.

V. Zelenskis taip pat apkaltino Rusiją „bombardavus ir apšaudžius“ Ukrainos teritoriją pirmadienį, taip siekiant daryti „spaudimą“ Kijevui per derybas dėl ugnies nutraukimo.

Kalbėdamas apie Maskvos spaudimo kampaniją prieš Ukrainos lyderius, vaizdo kreipimesi V. Zelenskis rusus paragino „nešvaistyti laiko“.

Maskvos ir Kijevo delegacijos pirmadienį susitiko derybų prie Ukrainos ir Baltarusijos sienos, šalia Pripetės upės. Abi šalys paskelbė, kad derybininkai sugrįš į savo sostines konsultacijoms ir planuoja naują derybų ratą.

Tuo metu Rusijos lyderis Vladimiras Putinas, kalbėdamas telefonu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, išdėstė prielaidas karui užbaigti.

V. Putinas sakė, kad susitarimas įmanomas „tik besąlygiškai atsižvelgus į teisėtus Rusijos saugumo interesus, įskaitant Rusijos suvereniteto Kryme pripažinimą, Ukrainos valstybės demilitarizavimą ir denacifikavimą bei jos neutralumo užtikrinimą“, nurodė Kremlius.

Per dialogą tęsėsi kovos. Per Rusijos atakas antrame pagal dydį Ukrainos Charkivo mieste, esančiame netoli Rusijos sienos, žuvo mažiausiai 11 žmonių.

Ukrainos duomenimis, per invaziją žuvo daugiau nei 350 civilių, įskaitant 14 vaikų, o daugiau nei pusė milijono žmonių pabėgo iš šalies.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės