„Mes nustatysime visus Rusijos asmenis, kurie turi turto Prancūzijoje ir kurie dėl savo artumo vyriausybei gali būti įtraukti į ES sankcijų sąrašą, – pirmadienį Paryžiuje pareiškė Prancūzijos ūkio ministras Bruno Le Maire‘as. – Mes panaudosime teisines priemones, kad konfiskuotume visą šį turtą“.

Prezidento Emmanuelio Macrono nurodymu, šiuo metu vertinamas visas turtas rusų, kuriems jau taikomos sankcijos, sakė ministras. Tai nekilnojamasis turtas, jachtos ir prabangūs automobiliai. Daug turtingų rusų turi vasaros rezidencijas Žydrajame krante. Čia uostuose prišvartuota ir daug prabangių rusų jachtų.

Graikija savo ruožtu paskelbė, kad nepratęs leidimų gyventi šalyje rusams, norintiems investuoti Graikijoje ir neišduos naujų. Per Rusijos puolimą Ukrainoje šeštadienį žuvo dešimt graikų.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yvesas Le Drainas, be to, „labai greitai“ imsis priemonių prieš „Rusijos propagandos organus“. ES sekmadienį nusprendė uždrausti Rusijos valstybines žiniasklaidos priemones RT ir „Sputnik“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją