„Mūsų laukuose jau atgulė daugiau nei 4 tūkst. vaikinų, kuriuos Rusija atsiuntė į Ukrainą“, – emocingai kalbėjo D. Gordonas.

Laidos vedėja pabandė įsiterpti, esą negalima taip teigti, kadangi nėra jokių įrodymų.

„Viskas užfiksuota Hagai kaip rusiškojo fašizmo nusikaltimas“, – atšovė D. Gordonas.

Vedėja paprašė nekalbėti taip apie visus rusus ir visą Rusiją.

„Į rusus aš žvelgiu su meile, bet aš nekenčiu jūsų valstybės. Nekenčiu jūsų armijos, kuri sėja mirtį mano namuose. Kreipiuosi į rusų kareivius: jūs siunčiami čia kaip patrankų mėsa. Jūs čia gyvi sudeginami. Visa tauta sukilo!“ – kalbėjo D. Gordonas.

„Noriu pasakyti Rusijos armijai: „P*** n*** iš čia jo*** pid***!“ – dar spėjo pridurti ukrainiečių žurnalistas.

Po šių žodžių buvo išjungtas garsas, o sutrikusi laidos vedėja pradėjo aiškinti, kad taip kalbėti draudžiama pagal įstatymą.

Rusija sekmadienį pirmą kartą pripažino patyrusi aukų kare su Ukraina. „Rusų kariai, vykdydami specialiąją operaciją, demonstruoja narsą ir didvyriškumą, - sekmadienį sakė Gynybos ministerijos Maskvoje atstovas Igoris Konašenkovas, kurį cituoja agentūra TASS. – Deja, tarp mūsų bičiulių yra žuvusiųjų ir sužeistųjų“.

Skaičių atstovas neįvardijo. Tačiau jis pabrėžė, kad nuostoliai yra daug mažesni nei skaičius „likviduotų nacionalistų“. Rusija Ukrainos ginkluotąsias pajėgas vadina neonaciais. Ukraina nurodė, kad iki šiol žuvo apie 4 300 rusų karių. Šių duomenų nepriklausomai patikrinti neįmanoma.

I. Konašenkovas dar kartą pagrasino Ukrainos vadovybei. „Kijevo režimo lyderiai ir jų vykdytojai“ esą žinomi. „Jūs visi būsite surasti ir neišvengiamai turėsite prisiimti didelę atsakomybę“, - kalbėjo I. Konašenkovas. Jis apkaltino Ukrainą pažeidžiant elgesio su karo belaisviais konvenciją.

Ukrainos atstovai ragino internete rodyti nužudytų ir į nelaisvę paimtų rusų karių nuotraukas ir vaizdo medžiagą. Taip esą bus įrodyti dideli rusų nuostoliai. Ukrainą užpuolusi Rusija kalba ne apie karą, bet apie „specialiąją karinę operaciją“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją