„Mačiuliškių aerodrome (netoli Minsko) sutelkta daugiau kaip 50 lėktuvų, 10 sraigtasparnių ir du lėktuvai An-124. Iš Baranovičių ir Mačiuliškių aerodromų Ukrainos kryptimi nuolat kyla transporto lėktuvai“, sakoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešime. „Baltarusijos vadovybė įvedė kai kurių savo dalinių parengtį“.

Pasak Andrejaus Strižako, pagalbos represuotiesiems fondo BYSOL įkūrėjo, pirmadienį 5 val. ryto Maskvos laiku vienas iš Baltarusijos oro desanto dalinių bus perkeltas į Ukrainą karinėms operacijoms.

Tai BBC pranešė pats A. Strižakas, remdamasis tokį įsakymą gavusiu šaltiniu kariuomenėje.

„Sprendimas dėl Baltarusijos kariuomenės dalyvavimo karinėje operacijoje jau priimtas, kiek suprantu, skirtingi daliniai prie šios operacijos prisijungs skirtingu laiku“, - sakė Andrejus Strižakas.

„Lukašenka atidėliojo problemą iki paskutinės akimirkos, suprasdamas, kad jei Putinas iki sekmadienio išspręs šį klausimą, tuomet atrodo, kad baltarusiai nėra visiškai susitepę“, - sako Strižakas. „Dabar, atsižvelgiant į tai, kad Rusijos karinė mašina Ukrainoje sustojo, kitas koziris - jos palydovo ir kariuomenės dalyvavimas operacijoje.“

Anksčiau pokalbyje su Vladimiru Zelenskiu Aleksandras Lukašenka sakė, kad Ukrainos delegacijos kelionės, derybų ir grįžimo metu visi lėktuvai, sraigtasparniai ir raketos, dislokuoti Baltarusijos teritorijoje, liks ant žemės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją