Lvivas – ukrainietiškos tapatybės bastionas – yra įsikūręs netoli Lenkijos sienos. Ukrainiečiai nerimauja, kad galiausiai į šį istorinį miestą įriedės Rusijos tankai.

„Reikia palaukti, kol audinys gerai įmirks. Kai tai įvyks, vadinasi, Molotovo kokteilis yra paruoštas,“ – šypsojosi vienas darbuotojas.

Vyras įstūmė audinį giliai į alaus butelį, pripildytą alyvos ir benzino mišinio.

Dar du gerai nusiteikę darbuotojai darė tą patį.

Netoliese ant stalų tvarkingai rikiavosi kelios dešimtys jau paruoštų naudoti Molotovo kokteilių.

Molotovo kokteliai

Nors galėtų pasirodyti, kad Molotovo kokteiliai nėra efektyvus ginklas prieš tankus ir raketas, alaus daryklos savininkas Jurijus Zastavnas nebuvo linkęs juokauti.

„Mes tai darome, nes kažkas turi tai daryti. Turime įgūdžių, 2014 metais išgyvenome gatvės revoliuciją,“ – pareiškė J. Zastavnas, turėdamas galvoje provakarietišką sukilimą Kijeve, nuvertusį Kremliaus remiamą režimą.

„Tuomet gaminome ir naudojome Molotovo kokteilius“, – pridūrė jis.

Pasak verslininko, idėja kilo vienam iš jo darbuotojų, kurių daugelis dalyvavo 2014 metų įvykiuose.

„Pravda“ pavadinimas Lvive nuskamba jau ne pirmą kartą.

Vienas iš populiariausių daryklos siūlomų alaus rūšių vadinasi „Putin chuilo“ – tai įžeidimas, skirtas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Molotovo kokteliai

Alaus darykla Molotovo kokteilius pradėjo gaminti šeštadienį, kad padėtų Ukrainos teritorinėms gynybos pajėgoms, sudarytoms iš rezervistų, atsiliepusių į prezidento Volodymyro Zelenskio raginimą griebtis ginklo.

720 tūkst. gyventojų turinčio miesto pakraštyje įrengtuose patikros postuose policija ir kariai, kontroliuojantys kiekvieną transporto priemonę, jau aprūpinti padegamaisiais buteliais.

Pasak J. Zastavno, jis ir darbuotojai padarys „viską, ką gali, kad padėtų laimėti šį karą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją