ES taip pat planuoja uždrausti RT ir „Sputnik“, rašo BBC.

„Russia Today“, „Sputnik“ ir jų antrinės įmonės nebegalės skleisti savo melo, kad pateisintų Putino karą, sako Ursula von der Leyen.

„Kuriame priemones, kad Europoje uždraustume jų nuodingą ir žalingą dezinformaciją“.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen skelbdama šias priemones taip pat sakė, kad ES imasi beprecedenčio žingsnio finansuodama Ukrainos ginkluotės įsigijimus, rašo BNS.

Be to, bus įvesta suvaržymų Rusijos sąjungininkei Baltarusijai, padėjusiai Kremliui surengti invaziją į Ukrainą.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) skelbdama šias priemones taip pat sakė, kad ES imasi beprecedenčio žingsnio finansuodama Ukrainos ginkluotės įsigijimus.

„Įvesime apribojimų patiems svarbiausiems sektoriams – tai sustabdys jų [Rusijos] prekių eksportą, pradedant iškastiniu kuru, baigiant tabaku, mediena, cementu, geležimi ir plienu“, – žurnalistams Briuselyje sakė U. von der Leyen.

Kaip rašo skynews.com, ES taikys sankcijas baltarusiams, prisidedantiems prie Rusijos karo veiksmų.

M. von der Leyen savo kalboje pridūrė, kad Europos Komisija „įves ribojamąsias priemones svarbiausiems Baltarusijos sektoriams, apribodama jos produktų eksportą – nuo mineralinio kuro iki tabako, medienos ir medienos, cemento, geležies ir plieno“.

Po to ji pridūrė, kad Ukrainos pabėgėliai bus priimami į ES šalis.

Ji teigė, kad „Ukrainoje yra daug Ukrainos piliečių, kurie turi teisę kreiptis į teismą“.

Taip pat Ursulos von der Leyen duomenimis ES pirmą kartą finansuos ginklų pirkimą ir pristatymą. Taip, anot jos, bus paremta Ukraina, praneša agentūra „Reuters“.

ES Komisijos šaltinis sakė, kad, remiantis pasiūlymu, ginklams Ukrainai bus skirta 450 mln. eurų ES lėšų. 50 mln. planuojama kitoms prekėms.

ES energetikos komisarė: pirmadienį bus svarstomos naujos „skaudžios“ sankcijos Rusijai

Europos Sąjungos energetikos komisarė Kadri Simson pranešė, jog pirmadienį bus svarstomas naujas sankcijų paketas Rusijai, o jos bus „labai skausmingos“.

„Rytoj numatatytas neeilinis ES energetikos ministrų susitikimas. Jo darbotvarkėje – ES ir Ukrainos energetinis saugumas, Ukrainos energetikos sistemos sinchronizavimas su mūsų tinklais bei sankcijos“, – tviteryje parašė K. Simson.

Naują sankcijų paketą ji pavadino „labai skausmingu“ Rusijai, o planuojamą Ukrainos energetikos sistemos sinchronizavimą su ES – pagreitinto pobūdžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją