Anksčiau panašių priemonių ėmėsi „Google“ priklausanti vaizdo įrašų platforma „YouTube“ ir socialinis tinklas „Facebook“.

„Atsižvelgdami į Ukrainoje vykstantį karą, stabdome Rusijos valstybės finansuojamos žiniasklaidos galimybes užsidirbti „Google“ platformose“, – pareiškė „Google“ atstovė spaudai.

„Aktyviai stebime įvykius ir prireikus imsimės tolesnių priemonių“, – rašoma pranešime.

Apie tokį sprendimą buvo paskelbta praėjus kelioms valandoms po to, kai „YouTube“ pranešė, be kita ko, blokuosianti tam tikrų Rusijos žiniasklaidos kanalų galimybes užsidirbti iš savo vaizdo įrašų.

„Atsižvelgdami į išskirtines aplinkybes Ukrainoje, imamės tam tikrų veiksmų“, – pranešime nurodė „YouTube“ atstovė spaudai.

„Mūsų komandos pradėjo stabdyti tam tikrų kanalų galimybes užsidirbti „YouTube“ platformoje, įskaitant RT „YouTube“ kanalus visame pasaulyje“, – pažymėjo atstovė, turėjusi omenyje Rusijos valstybės finansuojamą televizijos kanalą.

„YouTube“ kanalai uždirba pinigų iš reklamos, kuri rodoma, kai naudotojai žiūri jų vaizdo įrašus.

Tuo tarpu „Facebook“ penktadienį pareiškė draudžiantis Rusijos valstybinei žiniasklaidai skelbti reklamą ir užsidirbti per šio socialinio tinklo platformą.

Maskvai ketvirtadienį pradėjus invaziją į Ukrainą, plataus masto sankcijų Rusijos įmonėms, bankams ir pareigūnams paskelbė daugybė pasaulio šalių.

„Kaip visada, mūsų komandos toliau atidžiai stebi įvykius ir, be kita ko, vertina, ką bet kokios naujos sankcijos ir eksporto kontrolės priemonės gali reikšti „YouTube“, – pareiškė platformos atstovė.

Be galimybių užsidirbti platformoje apribojimo, „YouTube“ taip pat ribos rekomendacijas į tokius kanalus ir, skelbdama su Rusija ir Ukraina susijusios paieškos rezultatus, „toliau pirmiausia skelbs patikimų žinių šaltinių turinį“.

„YouTube“ taip pat „ribos“ RT ir kai kurių kitų kanalų vaizdo įrašus, pranešė bendrovė.

Vasario pradžioje Vokietija uždraudė RT veiklą šalyje, o Rusija savo ruožtu uždarė visuomeninio transliuotojo „Deutsche Welle“ biurą Maskvoje.

Vakarų institucijos televizijos kanalą RT, kuris buvo įkurtas 2005 metais pavadinimu „Russia Today“, nuolat kaltina dezinformacija ir Kremliaus propagandos skleidimu.

„YouTube“ pažymėjo, jog per kelias pastarąsias dienas pašalino šimtus kanalų, kai kuriuos iš jų – dėl „koordinuotos apgaulingos veiklos“: tokią sąvoką bendrovė vartoja turėdama omenyje dezinformacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją