Rusijos kariams pavyko prasiveržti į Charkovą, dabar vyksta mūšiai su okupantais pačiame mieste, rašo unian.net.

Apie tai savo Telegram kanale rašo miesto vadovas Olegas Sinegubovas.

„Lengvoji rusų šarvuota technika prasiveržė į Charkovą, jie pasiekė ir centrinę miesto dalį. Dėmesio, nepalikite splėptuvių, likite namuose. Mūsų ginkluotosios pajėgos sunaikins priešą“, - rašo miesto vadovas ir pabrėžė, kad gatvėse vyksta kautynės.

Ukrainos pusė parodė daugiau kaip dešimties belaisvių tardymo įrašus. Dauguma jų iš Charkovo regiono. Iš ten pat atsiųsta ir video su keliomis sudegintomis Rusijos armijos kolonomis, kur matoma sunaikinta ar tiesiog pamesta technika, taip pat ir artilerijos įrenginiai. Vakare priešas pritraukė daugiau rezervų ir apšaudė miestą.

Netoli Chersono, prie perkėlos per Dneprą, vyksta intensyvūs mūšiai. Didelis automobilių tiltas prie Antonovkos kontroliuojamas rusų, tačiau pačiame Chersone ukrainiečiai. Šalie miesto jie numušinėja priešo lėktuvus ir sraigtasparnius, naikina priešo automobilių kolonas. Yra video patvirtinimas apie sunaikintą didžiulę koloną iš sunkvežimių ir benzinvežių. Kuriai pusei priklauso ši technika neaišku.

Zaporožės Rytuose rusų kovinės grupės užėmė Melitopolį ir pradėjo puolimą plačiu fronto. Per dieną jiems pavyko pasistūmėti keliasdešimt kilometrų. Dalis karių pasuko į Berdianską ir Mariupolį. Tai pavojinga tuo, kad šiandien, vasario 27 d., jie gali susijungti su grupuote, kuri puola iš Donbaso. Didelės Ukrainos pajėgos būtų apsuptos.

Luhanso srityje apsišaukėliškos Luhansko respublikos pajėgos ir Rusijos kariuomenė užėmė Luhanskojos gyvenvietę, kurios nepajėgė užgrobti 2014-2015 m.

Kijevo ir Černigovo apylinkėse tęsiasi mūšiai. Rusai kaupia pajėgas apling Hostomelį ir Antonovo oro uostą. Būtent ten ir veržėsi Ramzano Kadyrovo čečėnai. Černigovas, kaip tvirtina ukrainiečiai, vis dar kontroliuojamas jų. Mieste sunaikinta keletas Rusijos tankų. Vienas, degantis, buvo matomas vaizdo įraše, tačiau kokiame mieste jis sunaikintas, nustatyti neįmanoma.

Iš Vakarų, nuo Sumsko srities, į Kijevą lėtai juda dar viena didžiulė Rusijos kariuomenės grupuotė, kuri greitai gali įsijungti į kovą už miestą.

Kol kas didžiausia Rusijos armijos problema – logistika. Saugiai tiekti atsargas ir vežti krovinius per priešiškas teritorijas sudėtinga. Vietos gyventojai nepalaiko okupantų ir visomis jėgomis stengiasi sutrikdyti tiekimą. Keliuose kolonos apšaudomos, gyvenvietės tiesiog blokuojamos, ar apmėtomos Molotovo kokteiliais.

Pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sutriuškino R. Kadyrovo karių koloną. Tarp jų buvo ir „elitinio“ 141-ojo R. Kadyrovo gvardijos M. Tušajevo motorizuoto pulko vadas, patvirtino telegraf.com.ua šaltiniai.

Šeštadienį internete paskelbtame vaizdo įraše R. Kadyrovas gyrėsi, kad čečėnų daliniai iki šiol nepatyrė jokių nuostolių, ir teigė, kad Rusijos pajėgos gali nesunkiai užimti didelius Ukrainos miestus, įskaitant sostinę Kijevą, tačiau jų užduotis yra išvengti mirčių, skelbia „AlJazeera“. „Šiandien, šią minutę, neturime nė vieno nukentėjusiojo, nė sužeistojo, nė vienam žmogui net nebuvo sloga“, – džiaugėsi R. Kadyrovas, neigdamas, jo teigimu, melagingus pranešimus apie aukas iš Ukrainos šaltinių. „Prezidentas [Putinas] priėmė teisingą sprendimą ir mes bet kokiomis aplinkybėmis vykdysime jo įsakymus“, – žadėjo R. Kadyrovas.

Čečėnijos vadovas dažnai apibūdina save kaip V. Putino „pėstininką“ ir jo žodžiai buvo tokie pat, kaip ir Rusijos vadovo, penktadienį raginusio ukrainiečius sukilti prieš savo Vyriausybę, kurią esą sudaro „neonaciai“, pareiškimai. Ukrainos valdžios atstovai teigia, kad jų apibūdinimas yra absurdiškas.

R. Kadyrovas anksčiau buvo dislokavęs savo pajėgas Sirijoje ir Gruzijoje, kad paremtų Kremliaus karines operacijas. R. Kadyrovas paviešino savo vaizdo įrašą, kai Rusijos pajėgos šeštadienį, trečią dieną iš eilės, smūgiavo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės