Pasak L. Truss, itin turtingiems Rusijos prezidento Vladimiro Putino vadovaujamo Kremliaus sąjungininkams „nebus kur slėptis“. Pastarasis perspėjimas nuskambėjo po to, kai praėjusią savaitę premjeras Borisas Johnsonas paskelbė apie aštuoniems dideliu turtu disponuojantiems rusams ir dar šimtui šalies asmenų bei subjektų skelbiamus kelionių ribojimus ir jų turto įšaldymą.

Duodama interviu laikraščiui „The Sunday Times“, L. Truss teigė, kad šis sąrašas kas kelias savaites bus papildomas naujomis pavardėmis. Užsienio reikalų sekretorės teigimu, padariniai V. Putino režimą remiantiems oligarchams turi būti „skausmingi“. „Neatmetama jokia galimybė, kalbant apie tai, į ką taikomės. Dėl to pasisakome labai aiškiai – esame gerai pasirengę daryti viską, ko reikės“, – pridūrė L. Truss.

Politikė kartu perspėjo, kad esama tikimybės, jog konfliktas Ukrainoje bus ilgas, tačiau dėl to, nes ukrainiečiai ryžtingai kovoja. „Matome, kad jie labai motyvuoti, užsidegę apginti savo suverenumą ir savarankiškumą, tad šis konfliktas bus ilgas. Nežinau, kokia bus jo baigtis. Tačiau turime užtikrinti, kad V. Putinas pralaimėtų“, – tvirtino L. Truss.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją