„Ukrainoje įjungtas „Starlink“ ryšys“, – savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje parašė E. Muskas ir pridūrė, kad šalies link keliauja „daugiau terminalų“. Verslininkas apie tai pranešė praėjus dešimčiai valandų po to, kai Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Mychailas Fiodorovas paprašė E. Musko Ukrainoje teikti „Starlink“ paslaugas.

„Kol jūs bandote kolonizuoti Marsą, Rusija bando okupuoti Ukrainą! Kol jūsų raketos sėkmingai nusileidžia ant Žemės iš kosmoso, Rusijos raketos puola Ukrainos civilius gyventojus! Prašome jūsų atsiųsti į Ukrainą „Starlink“ stočių“, – M. Fiodorovas „Twitter“ kreipėsi į E. Muską ir kartu paragino milijardierių savo ruožtu „kreiptis į sveiko proto rusus“, kad šie priešintųsi savo vyriausybės pradėtai invazijai.

Remiantis interneto ryšio stebėsenos tinklalapiu „NetBlocks“, Ukrainoje nuo invazijos pradžios ketvirtadienį fiksuojama „interneto ryšio trikdžių serija“.

„Starlink“ tinkle esama daugiau kaip 2 000 palydovų, užtikrinančių interneto ryšio tiekimą. „SpaceX“ penktadienį paleido dar 50 papildomų palydovų, o ateityje jų į Žemės orbitą ketinama pakelti ir dar daugiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją