Pro Ukrainos-Lenkijos pasienį vakar važiavusi Neringa Janavičiūtė pasakojo, kad ukrainiečiams praėjimas per muitinę yra labai sudėtingas: „Aš jau nekalbu, kad ten yra chaosas. Reikia suprasti, kad už automobilių vairų jau yra pagrinde tik moterys, jau vyrai nepraleidžiami, jie palieka automobilius ir eina pėstute namo – ten kūdikiai, vaikai, senoliai, begaliniai kamščiai“.


Pasak jos, Europos Sąjungos nariams pervažiavimas ir patikra yra lengvatinėmis sąlygomis, tad jiems pravažiuoti gerokai paprasčiau, bet dabar, šeštadienio popietę pro pasienį nuo Lvivo iki Lenkijos sienos važiavę jos kolegos užfiksavo 25 kilometrus siekiančią automobilių eilę.

Problema yra patikros postų praėjimas. Ukrainiečiai kaip ir greitai patikrą įvykdo, aišku, viską tikrina, dokumentus, viskas tvarkoje, bet didelis strigimas yra patikra Lenkijos pasienio poste. Aš jau lengvatinėmis sąlygomis kirtau kaip ES narys, bet ten begalinis strigimas. Labai nenorėtųsi taip kalbėti, bet, mano galva, tokioje situacijoje tikrai turėtų lengviau ir greičiau praleidinėti žmones, palengvinti tą patį praėjimą. Jei būtų galimybė kažkaip daryti įtaką Lenkijos vyriausybei, atkreipti dėmesį į šią vietą, būtų, manau, labai didelė pagalba ukrainiečiams“, – sakė N. Janavičiūtė.

Ji pasakojo, kad labai daug ukrainiečių eina pėstute, su dideliais maišais, su vaikais ant kuprų, tiesiog eina pėstute keliu iki patikros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės