Užsienio žiniasklaida: Zelenskis atsisakė JAV siūlymų padėti jam evakuotis iš šalies

V. Zelenskis sakė „čia vyksta kova. Man reikia amunicijos, o ne pavežėjimo“, agentūra AP citavo aukšto rango JAV žvalgybos pareigūną, kuris buvo susipažinęs su pokalbiu.

„Washington Post“ taip pat citavo amerikiečių ir ukrainiečių šaltinius, kurie tvirtino, kad JAV siūlė padėti V. Zelenskiui.

Ketvirtadienio vakarą V. Zelenskis išplatino vaizdo įrašą, kuriame kartu su kitais Ukrainos vadovais, stovėdamas Kijevo gatvėje, pabrėžė, jog niekur neišvyko ir gina šalį.

Zelenskis po Rusijos atakos: „Aš vis dar čia“

Po to, kai Ukrainos pajėgos pranešė, kad šeštadienį atrėmė Rusijos puolimą prieš savo sostinę, prezidentas Volodymyras Zelenskis nufilmavo asmenukės stiliaus vaizdo įrašą, kuriame pažadėjo likti ir kovoti toliau.

„Aš esu čia. Mes nesudėsime jokių ginklų. Mes ginsime savo valstybę, nes mūsų ginklai yra mūsų tiesa“, – pareiškė jis, pavadinęs dezinformaciją teiginius, esą jis pasidavė arba pabėgo.

„Internete pasirodė daug suklastotos informacijos, kurioje teigiama, kad neva aš paraginau mūsų kariuomenę sudėti ginklus ir kad vyksta evakuacija“, – sakė jis šalia savo biuro.

Vilkėdamas alyvuogių žalios spalvos karinio stiliaus drabužius ir atrodydamas pavargęs, bet ryžtingas, jis pareiškė: „Mūsų tiesa yra ta, kad čia mūsų žemė, mūsų šalis, mūsų vaikai ir mes visa tai saugosime.

„Štai ką norėjau jums pasakyti. Šlovė Ukrainai!“

Vaizdo įrašui patekus į socialinės žiniasklaidos platformas, aplink sostinę vis dar girdėjosi sprogimų garsai ir oro pavojaus sirenos. Rusijos kariuomenė paskelbė į Ukrainos karinius objektus iš oro ir jūros paleidusi sparnuotąsias raketas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją