Vėliau papildyta, jog per incidentą sužeisti mažiausiai 6 žmonės.

Vladimiro Zelenskio biuras pranešė, kad Kijevo Lobanovskio prospekte, kur raketa pataikė į gyvenamąjį namą, karinių objektų nėra.

Ukrainos prezidento atstovas sakė, kad šalia daugiaaukščio yra įsikūrusios ligoninės, tarp jų ir gimdymo namai.


Tiesa, netoli namo yra vienas svarbiausių Ukrainos tarptautinių oro uostų. Ukrainos žiniasklaida anksčiau užsiminė, kad Rusijos kariuomenė bandė smogti būtent šiam Žuljanų oro uostui.

Rusijos atstovai šios informacijos nekomentavo.

Tarnybos nurodė, kad šio incidento aukų skaičius „tikslinamas“ ir kad vyksta pastato evakuacija. Internetu buvo paskelbtose nuotraukose matyti daugiabutis, kurio mažiausiai penki aukštai viename šone buvo išsprogdinti, o gatvėje mėtėsi nuolaužos.

Rusijos pajėgos tęsia puolimą prieš Ukrainos sostinę ir mėgina veržtis į miestą keliomis kryptimis.

V. Klyčko vaizdo pranešime sakė, kad praeita naktis Kijeve buvo „sunki“ ir kad sostinėje veikia Rusijos „diversantų grupės“.

Jis teigė, kad Kijeve Rusijos reguliariųjų pajėgų nėra, bet jos mėgina veržtis į miestą.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje matyti sprogimo nuniokotas daugiabutis.

„Kijevas, mūsų nuostabus, taikus miestas, išgyveno dar vieną naktį atakuojamas Rusijos sausumos pajėgų, raketų. Viena jų pataikė į gyvenamąjį namą Kijeve“, – rašė jis.

Ministras paragino tarptautinę bendriją „visiškai izoliuoti Rusiją, išsiųsti jos ambasadorius, [įvesti] naftos embargą, sužlugdyti jos ekonomiką“.

„Sustabdykite Rusijos karo nusikaltėlius!“ – pridūrė jis.

Rusijos kariuomenė šeštadienį pranešė smogusi Ukrainos karinei infrastruktūrai sparnuotosiomis raketomis, paleistomis iš lėktuvų ir laivų.

Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas pajėgas į kaimyninę provakarietišką šalį pasiuntė anksti ketvirtadienį, žadėdamas Ukrainą „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“, taip pat sustabdyti „genocidą“, neva vykdytą prieš Donbaso prorusiškų separatistinių regionų gyventojus. Puolimas prasidėjo nuo gausių aviacijos ir raketų smūgių, paskui į Ukrainą iš rytų ir pietų, taip pat iš Baltarusijos šiaurėje pradėjo veržtis sausumos pajėgos.

Vakarų šalys, įskaitant JAV, Jungtinę Karalystę, Kanadą ir Europos Sąjungą, į šią invaziją atsakė griežtomis sankcijomis ir pažadėjo suvaržymus toliau griežtinti, jeigu Rusija nesustabdys agresijos.

Šeštadienio rytą iš viso Kijeve dėl priešo karo veiksmų buvo sužeisti 35 žmonės, iš jų 2 buvo vaikai. Apie tai pranešė Kijevo meras Vitalijus Klyčko. Jis pabrėžė, kad Kijeve nėra Rusijos kariuomenės, bet veikia priešo diversinės žvalgybinės grupės, praneša pravda.ua.

„Buvo keli susirėmimai, susišaudymai. 6 val. ryto duomenimis, buvo sužeisti 35 žmonės, iš jų 2 vaikai. Saugiausia yra likti priedangoje, nes priešas puls iš oro“, – sakė V. Klyčko.

Jis įspėjo, kad kariuomenė, policija ir teritorinė gynyba įrengs kontrolės punktus, todėl judėjimas mieste bus ribotas ir sudėtingas.

Anot mero, visi kritinės infrastruktūros objektai veikia, viešasis transportas važinėja pakankamais kiekiais, kad galėtų pervežti miesto kritinės infrastruktūros darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės