Penktadienį Baltieji rūmai informavo Kongresą, kad reikia papildomų 6,4 mlrd. dolerių. Dalį šios sumos planuojama skirti humanitarinėms reikmėms, taip pat Ukrainos, Baltijos šalių, Lenkijos ir kitų regiono šalių saugumo poreikiams.

JAV administracija pažymėjo, kad parama bus naudojama humanitarinei paramai, maisto tiekimui, pagalbai pabėgėliams, taip pat energetikos ir ekonomikos stabilizavimui. Be to, J. Bidenas prašo Kongreso skirti 3,5 mlrd. dolerių Gynybos departamentui reaguoti į krizę.

Šios lėšos pridedamos prie 650 milijonų dolerių, kuriuos JAV skyrė Ukrainos gynybos pagalbai. 52 milijonai dolerių skirti humanitarinei pagalbai. Tikimasi, kad Baltųjų rūmų prašymas dėl papildomo finansavimo sulauks abiejų partijų palaikymo JAV Kongrese.

Kaip pranešė „Ukrinform“, JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas prieš dvi savaites pareiškė, kad JAV suteikia Ukrainai iki 1 mlrd. dolerių paramą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės