Estijos visuomeninis transliuotojas ERR, Latvijos televizija, Latvijos radijas ir Lietuvos visuomeninis transliuotojas LRT „kviečia palaikyti Ukrainos žmones ir Ukrainos valstybės nepriklausomybę, taip pat šios šalies Nacionalinę visuomeninę televizijos ir radijo kompaniją bei bendrąsias EBUI vertybes“, sakoma pranešime.

Transliuotojai siūlo sustabdyti valstybinio transliuotojo VGRTK ir televizijos „Pervyj kanal“ narystę arba pašalinti juos iš EBU, taip pat tikisi, kad juos palaikys kitos sąjungos narės.

„Baltijos šalių visuomeniniai transliuotojai smerkia Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą. Negalime užsimerkti prieš Ukrainos gyventojų kančias, nes žinome ir prisimename mūsų žmonių skausmą“, – sakoma bendrame pranešime, kurį pasirašė ERR vadovas Erikas Roose, LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir Latvijos transliuotojų vadovai Ivaras Priedė bei Una Klapkalnė.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) anksčiau penktadienį pranešė, kad nė viena Rusijos grupė ar atlikėjas negalės dalyvauti šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, Maskvai pasiuntus savo pajėgas į Ukrainą.

„Europos transliuotojų sąjunga (EBU) skelbia, kad nė viena Rusijos grupė negalės šiais metais dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse“, – sakoma pranešime.

EBU nurodė, kad šis sprendimas „atspindi susirūpinimą, kad vykstant beprecedentei krizei Ukrainoje įtraukti Rusijos dalyvį šiais metais pakenktų konkurso reputacijai“.

Be to, Rusijos gyventojai taip pat negalės balsuoti už kitų šalių pasirodymus „Eurovizijoje“.

Prieš priimdama šį sprendimą EBU pasitarė su visomis savo narėmis.

„EBU yra apolitiška transliuotojų organizacija, įsipareigojusi palaikyti viešųjų paslaugų vertybes, – sakoma pranešime. – Liekame įsipareigoję saugoti kultūrinio varžymosi vertybes, skatinančias tarptautinius mainus ir supratimą, sutelkiančias auditorijas, aukštinančias įvairovę per muziką ir suvienijančias Europą vienoje scenoje.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją