Tai skelbia naujienų portalas „Sky News“, cituojantis M. Podoliaką. Anot jo, tai bei planas perimti Kijevo kontrolę yra vieni svarbiausių Rusijos tikslų.

V. Zelenskis dar ankstyvą penktadienio rytą kreipdamasis į tautą pranešė, jog žino, kad yra pagrindinis taikinys, tačiau nesirengia Kijevo palikti. Tai,kad prezidentas Kijevo nepaliko, patvirtino ir M. Podoliakas, pabrėžęs, kad V. Zelenskis tebėra sostinėje.

Pats V. Zelenskis penktadienį sakė, kad į šalį įsiveržusios rusų pajėgos taikosi į civilinius rajonus, gyrė savo tėvynainių didvyriškumą ir patikino, kad Kijevas visais įmanomais būdais stengiasi juos apsaugoti.

V. Zelenskis kalbėjo Rusijos pajėgoms pasiekus Ukrainos sostinę, kur anksti penktadienį griaudėjo galingi sprogimai, vyriausybės pavadinti „šiurpiais raketų smūgiais“.

„Jie sako, kad civiliniai objektai nėra jų taikiniai. Bet tai dar vienas jų melas. Iš tikrųjų jiems nesvarbu, kuriuose rajonuose veikti“, – vaizdo kreipimesi sakė prezidentas.

„Ukrainiečių oro gynybos sistemos gina mūsų dangų, – sakė jis. – Ukrainiečiai demonstruoja didvyriškumą.“

„Visos mūsų pajėgos daro visa, kas įmanoma“, kad apsaugotų žmones, pridūrė V. Zelenskis.

Ukrainos lyderis paragino žmones pademonstruoti solidarumą ir padėti pagyvenusiems asmenims susirasti priebėgą bei „gauti tikros informacijos“.

V. Zelenskis taip pat sakė, kad Rusija galiausiai turės kalbėtis su Kijevu dėl savo karo užbaigimo.

„Rusija anksčiau ar vėliau turės su mumis kalbėtis. Kalbėtis, kaip užbaigti kovas ir sustabdyti šią invaziją. Kuo greičiau pokalbis prasidės, tuo mažesni bus nuostoliai pačiai Rusijai“, – sakė jis.

Perėjęs prie rusų kalbos, V. Zelenskis paminėjo masiniais areštais pasibaigusius ketvirtadienio protestus Rusijos gatvėse.

„Rusijos Federacijos piliečiams, išeinantiems protestuoti: mes jus matome. ir tai reiškia, kad jūs mus išgirdote. Tai reiškia, kad jūs pradedate tikėti mumis. Kovokite už mus. Kovokite su karu“, – sakė jis.

Rusijos policija per protestus prieš karą dešimtyse šalies miestų ketvirtadienio vakarą sulaikė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją