Nobelio taikos premijos laureatas Rusijos liberalios pakraipos dienraščio „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius, ketvirtadienį pasmerkė prezidentą Vladimirą Putiną dėl pradėto didelio karinio įsiveržimo į Ukrainą ir išreiškė nuogąstavimų, kad konfliktas gali išsivystyti į branduolinį karą.

„Šiandien redakcijoje visi susirinkome labai anksti. Mes gedime. Mūsų šalis prezidento Putino įsakymu pradėjo karą su Ukraina. Ir nėra kas tą karą sustabdytų. Todėl kartu su tuo didžiuliu skausmu jaučiame ir didžiulę gėdą.

Rankose vyriausiasis vadas kaip pakabuką nuo brangios mašinos varto „branduolinį mygtuką“. Kitas žingsnis – branduolinė salvė? Niekaip kitaip negaliu suprasti Vladimiro Putino žodžių apie atpildo ginklą. Šį „Novaja Gazeta“ numerį mes išleidžiame dviem kalbomis – ukrainiečių ir rusų. Todėl, kad mes nepripažįstame Ukrainos priešu, o ukrainiečių kalbos nepripažįstame priešų kalba. Ir niekada nepripažinsime“, - rašo D. Muratovas.

Praėjusių metų gruodžio 10 dieną Osle jam buvo įteikta Nobelio taikos premija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją