„Papildomų ribojamųjų priemonių gali būti imtasi naujų Rusijos veiksmų atveju. Bet kad būtų užtikrintas jų efektyvumas stabdant karines iniciatyvas, jos turi būti proporcingos, laipsniškos ir tiesiogiai susijusios su konkrečia įvykių raida (Ukrainos) teritorijoje“, - sakė ministras. Jis patikslino, kad JAV ir jų partneriai Europoje jau seniai rengia „adekvačias skirtingo intensyvumo ir įvairioms sritims skirtas sankcijas“.

Jis pripažino, kad sankcijos neigiamai atsiliepia Italijos ekonomikai.

„Mes žinome, kad nuo 2014 metų iki šiol mūsų verslininkai patyrė didelių nuostolių dėl galiojančių sankcijų, ir mes dirbame, kad maksimaliai apsaugotume nuo jų poveikio mūsų ekonominius ir strateginius interesus. Mes žinoma, jog mokame brangią kainą už tai, kad giname bendrus principus ir vertybes“, - pabrėžė L. Di Maio.

Italijos diplomatijos vadovas taip pat pažymėjo, kad dabartinė krizė atsiliepia energijos išteklių kainoms, o tai reikalauja koordinacijos Europos lygiu, ir ne tik kaupiant dujų atsargas, „bet ir derinant jų tiekimo sutartis“. „Ši krizė turi paskatinti Europą kurti energetikos sąjungą“, - pabrėžė jis.

Prie Ukrainos sienų dešimtis tūkstančių kareivių sutelkusi Rusija šią savaitę pripažino dviejų separatistinių Rytų Ukrainos regionų nepriklausomybę ir įvedė į šias teritorijas savo kariuomenę. Dėl to Europos Sąjunga, JAV, Jungtinė Karalystė ir dar kelios šalys paskelbė Maskvai sankcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją