„Prezidentas Putinas savo kalboje (pirmadienį) tam tikra prasme paneigė Ukrainos, kaip suverenios šalies, teisę tokia būti“, – sakė jis žurnalistams po derybų su Vokietijos kolege Annalena Baerbock Berlyne.

J. Y. Le Drianas sakė, kad V. Putino sprendimas pripažinti du separatistinius Ukrainos regionus dvelkia „revizionizmu“ ir siekiu „išrasti istoriją iš naujo“. „Apskritai jis nevykdo savo pažadų nei viešai, nei privačiai, nei prezidentui (Emmanueliui Macronui), nei kancleriui (Olafui) Scholzui“, – sakė jis, turėdamas omenyje Prancūzijos ir Vokietijos lyderius. "Kada ir kaip turėtume tikėti tuo, ką sako prezidentas Putinas? Nežinau, ar kas nors žino."

Paklaustas apie tikimybę, kad Rusija pradės plataus masto puolimą, J. Y. Le Drianas sakė, kad prie Ukrainos sienų susitelkus 140 tūkst. Rusijos karių „viskas įmanoma, įskaitant blogiausią“.

A. Baerbock pastarosiomis dienomis per derybas su Vakarų lyderiais apkaltino V. Putiną „meluojant“ apie savo ketinimus Ukrainoje.

„Kai elgiesi priešingai, nei sakei prieš savaitę, tai reiškia, kad nepasakei tiesos arba, kalbant tiesiai šviesiai, melavai“, – sakė ji žurnalistams.

„Būtent Rusijos prezidentas priėmė sprendimą nusispjauti į tarptautinę teisę, sutrypti ją ir prisidėti prie to, kad dabar kalbame ne apie bendrą taiką Europoje, o apie tai, kaip išvengti karo“.

A. Baerbock sakė, kad Vakarai „pasiruošę visiems scenarijams“, įskaitant plataus masto Rusijos įsiveržimą į Ukrainą, ir pridūrė, kad sankcijos, dėl kurių jau susitarta su Europos partneriais, „gali būti padidintos bet kuriuo metu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)