„ES ambasadoriai šiandien pratęsė sankcijas V. Janukovyčiui ir šešiems jo bendražygiams. Keturiems iš jų, įskaitant V. Janukovyčių ir jo sūnų, – šešiems mėnesiams, likusiems trims – įprastam 12 mėnesių laikotarpiui“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė RFE/RL žurnalistas Rikardas Jozwiakas.

2014 metų kovą ES dėl neteisėto valstybės lėšų pasisavinimo įšaldė per masinius protestus nuversto V. Janukovyčiaus ir keliolikos buvusių aukšto rango pareigūnų turtą. Sankcijos kasmet peržiūrimos.

Iš pradžių sąraše buvo 18 asmenų. Daugelis jų užginčijo Bendrijos sprendimą Europos Teisingumo Teisme ir laimėjo bylas.

Praėjusių metų kovą Briuselis panaikino sankcijas Ukrainos ekspremjerui Serhijui Arbuzovui ir buvusiam švietimo ministrui Dmytro Tabačnykui.

Sąraše liko eksprezidentas V. Janukovyčius, jo sūnus Oleksandras, buvęs vidaus reikalų ministras Vitalijus Zacharčenka, jo pavaduotojas Viktoras Ratušniakas, buvęs prokuroras Viktoras Pšonka ir jo sūnus Artemas, verslininkas Serhijus Kurčenka bei buvęs pajamų ir mokesčių ministras Oleksandras Klymenka.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)