Tas vyras buvo vienas iš 12 vilkikų vairuotojų, kurie dingo po gaisro, pranešė pakrančių apsaugos pareigūnai.

Vyriškis buvo pastebėtas ant laivagalio, kol laivas buvo tempiamas į uostą.

„Pasakykit man, kad aš gyvas“, – gelbėtojams sakė 21 metų vairuotojas, kuris nurodė esąs iš Baltarusijos, rašo naujienų svetainė „Proto Thema“.

Rusvais šortais ir juodais marškinėliais dėvintis vyras lipo kopėčiomis žemyn į gelbėjimo valtį, rodo vaizdai iš naujienų svetainės „iefimerida“.

Pasak Atėnų naujienų agentūros, jis atrodė geros fizinės būklės.

Gaisras su Italijos vėliava plaukiojančiame kelte „Euroferry Olympia“ kilo vėlai ketvirtadienį. Laive, plaukusiame iš Graikijos Igumenicos miesto į Brindizį Italijoje, buvo beveik 300 žmonių.

Gelbėtojams penktadienį pavyko išgelbėti 280 keleivių, jie evakuoti į Kerkyrą, tačiau 12 vilkikų vairuotojų buvo laikomi dingusiais.

Sekmadienį išgelbėtas vyras yra vienas tų vairuotojų, nurodė pakrančių apsaugos tarnyba.

Iš pradžių pareigūnai skelbė, kad dingo septyni žmonės iš Bulgarijos, trys iš Graikijos, vienas iš Turkijos ir vienas iš Lietuvos.

Tačiau sekmadienį jie patikslino, kad įsivėlė klaida ir kad dingęs lietuvis iš tikrųjų yra išgelbėtas vyras, kilęs iš Baltarusijos.

Baltarusis vairavo vilkiką su lietuviškais numeriais.


URM: iš degusio kelto prie Korfu salos išgelbėtas žmogus – ne lietuvis

Sekmadienio rytą išgelbėtas vyras iš degusio kelto Jonijos jūroje netoli Kerkyros (Korfu) salos nėra lietuvis, sako užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Pasak jos, apie dingusį Lietuvos pilietį, kuris plaukė užsidegusiame laive, niekada nebuvo kalbama, turėta informacija, kad laive buvo Lietuvos pilietis, bet jis išgelbėtas ir yra saugus.

„URM niekada neturėjo duomenų apie nelaimės metu dingusį Lietuvos pilietį. Iškart po nelaimės buvo žinoma apie vieną Lietuvos pilietį, kuris išgelbėtas ir saugus – Lietuvos ambasada Graikijoje palaiko ryšį su juo. Asmuo yra sveikas, su juo bendrauja šeimos nariai“, – BNS sekmadienį teigė V. Šmaižytė-Kuliešienė.

„Negalime komentuoti Graikijos žiniasklaidos pranešimų – remiamės pareigūnų mums teikiama informacija. Lietuvos diplomatai nuolat bendrauja su Graikijos institucijomis, jei turėsime naujos informacijos, pasidalinsime“, – pridūrė ji.

Nacionalinis transliuotojas LRT, remdamasis Graikijos žiniasklaida, pranešė, kad sekmadienio rytą išgelbėtas vyras iš degusio kelto yra lietuvis.

Vėliau pranešta, kad išgelbėtas vyriškis gelbėtojams sakė esąs 21 metų vairuotojas iš Baltarusijos.

Penktadienį skelbta, kad kilus gaisrui Jonijos jūroje su Italijos vėliava plaukiojančiame kruiziniame laive penktadienį buvo sužeisti trys iš beveik 300 jame buvusių žmonių, pranešė Graikijos pareigūnai.

Laive „Euroferry Olympia“, plaukusiame iš Graikijos Igumenicos miesto į Italiją, buvo 237 keleiviai ir 51 įgulos narys. Gaisras įsiplieskė apie 4 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos laiku), kai laivas buvo prie šiaurinės Kerkyros (Korfu) pakrantės, tarp Graikijos ir Albanijos, naujienų agentūrai AFP anksčiau sakė Graikijos pakrančių apsaugos tarnybos atstovas.

Kerkyros ligoninės direktorius Leonidas Roumbatis graikų visuomeninei televizijai nurodė, kad į ligonę atsargumo sumetimais paguldyti du keleiviai, patyrę nesunkių sužeidimų.

Kiek anksčiau Graikijos pakrančių apsaugos kateris atgabeno 42 metų laivo įgulos narį, kuriam buvo sutrikęs kvėpavimas.

Televizijos filmuotame reportaže buvo matyti sunkiai einantis ugniagesių vedamas vyras.

„Keleiviai buvo saugiai gelbėjimo kateriais perkelti į Kerkyrą“, – valstybinei televizijai ERT pasakojo Jonijos salų gubernatorė Rodi Kraca.

Baiminamasi, kad laive galėjo būti neregistruotų keleivių, pavyzdžiui, migrantų, kurie kartais neteisėtai patenka į keltus, plaukiančius tarp Graikijos ir Italijos.

Televizijos reportažuose buvo matyti Italijos bendrovei „Grimaldi Lines“ priklausantį laivą apėmusios liepsnos ir į dangų kylantys juodų dūmų kamuoliai.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

Tarp vakarinių Graikijos Igumenicos ir Patrų uostų bei Italijos Brindizio bei Ankonos uostų vyksta intensyvi laivyba.

Pastarąjį kartą gaisras panaši nelaimė šiame regione kilo Adrijos jūroje 2014 metų gruodį, kai su Italijos vėliava plaukiojančiame kelte „Norman Atlantic“ įsiplieskus gaisrui žuvo 13 žmonių.