Šeštadienį savo kalboje Miuncheno saugumo konferencijoje jis sakė, kad Rusijai pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje Maskva nebetektų prieigos prie Londono Sičio kapitalo rinkos.

Anot jo, Rusijos prezidento Vladimiro Putino ketinimai tebelieka neaiškūs, bet situacija yra niūri ir ženklai nieko gera nežada, todėl jis pabrėžė Vakarų vienybės svarbą.

B. Johnsonas priminė, kad Vakarų lyderiai, įskaitant jį patį, pastarosiomis savaitėmis lankėsi Kijeve, kad išreikštų ir užtikrintų paramą Ukrainai.

Pasak jo, paramos žodžiai atrodytų tušti, bereikšmiai ir netgi įžeidžiantys, jeigu Vakarų valstybės nusisuktų nuo Ukrainos tuo metu, kai jos suverenitetui ir nepriklausomybei grėstų pavojus.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas nuogąstauja, kad Rusijos įsiveržimas į Ukrainą sukeltų atgarsį visame pasaulyje ir turėtų padarinių Taivanui, kuriam grėsmę kelia Kinija. Jis mano, kad tai kitoms valstybėms pasiųstų signalą, kad agresija atsiperka ir „kas stipresnis, tas ir teisus“.

Savo kalboje B. Johnsonas taip pat pareiškė, kad Europos šalys energetikos politikoje, diplomatijoje ir gynybos biudžetuose turėtų vadovautis „strateginės ištvermės“ principu.

Jis įspėjo Rusiją, kad invazijos atveju Jungtinė Karalystė drauge su JAV ir Europos Sąjunga yra pasirengusios pritaikyti sankcijų paketą prieš Rusijos piliečius ir strateginės svarbos įmones, ir jie nebegalėtų naudotis Londono Sičio finansų galimybėmis.

B. Johnsonas taip pat pareiškė, kad Jungtinė Karalystė pasiryžusi „atverti Rusijos kapitalo įmones tarytum matrioškas“ ir rasti iš jų besipelnančius asmenis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)