Penktadienio oro pajėgų antskrydis buvo nukreiptas į „teroristų bazę“, kariai žuvo per „įnirtingus susirėmimus“, sakoma pranešime.

Arkamo regione, esančiame netoli Malio sienos su neramų apimtais Burkina Fasu ir Nigeriu, kariuomenės pajėgos buvo atakuotos „neidentifikuotų ginkluotų vyrų“, sakoma pranešime.

Šioje zonoje, kurioje veikia konkuruojančios džihadistų grupuotės, įskaitant judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), šią savaitę žuvo apie 40 civilių, naujienų agentūrai AFP teigė vietos gyventojai.

Remiantis vietos šaltiniais, civiliai buvo laikomi besivaržančių džihadistų grupuočių rėmėjais.

Malis yra atsidūręs Sachelio regioną apėmusio džihadistų konflikto epicentre, o susirėmimuose ir išpuoliuose jau žuvo tūkstančiai karių ir civilių. Dar apie 2 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Konkuruojančios džihadistų grupuotės, susijusios su teroristų tinklu „al Qaeda“ ir „Islamo valstybe“, ne tik reguliariai vykdo atakas prieš nacionalines ir užsienio pajėgas, bet ir kovoja tarpusavyje dėl teritorijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją