Jungtinis kariuomenės štabas Rytų Ukrainoje nurodė, kad karys buvo mirtinai sužeistas skeveldros per apšaudymą palei vyriausybės ir separatistų pajėgų sąlyčio liniją netoli sienos su Rusija.

Ukrainos nepaprastųjų situacijų tarnyba taip pat pranešė, kad per virtinę atakų penktadienį buvo sužeisti du jos darbuotojai.

Ginkluotosios pajėgos informavo, kad separatistai apšaudė gyvenamąsias teritorijas palei sąlyčio liniją rytinėse Donecko ir Luhansko srityse, naudodami per ankstesnius paliaubų susitarimus uždraustus 82 ir 120 mm kalibro minosvaidžius.

Separatistų kovotojai „šaudo artilerijos sviediniais į gyvenamuosius centrus ir išdėsto savo artilerijos sistemas netoli gyvenamųjų namų“, pabrėžė Ukrainos kariuomenė.

„Tokiu būdu mūsų priešas stengiasi priversti mūsų pajėgas atsakyti ugnimi ir paskui apkaltinti jas apšaudant civilius“, – pažymėjo kariškiai.

Kariuomenė pridūrė tęsianti pastangas „atremti ir sustabdyti ginkluotą agresiją“, neatakuodama civilių objektų. Ukrainiečiai taip pat apkaltino Rusiją nukreipiant savo remiamų separatistų atakas.

Maskva oficialiai neigia dalyvaujanti Donbaso konflikte ir vadina jį Ukrainos vidaus reikalu.

Tačiau Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai praneša apie reguliarų Rusijos ginkluotės tiekimą kitapus sienos per jau beveik aštuonerius metus besitęsiantį karą.

Penktadienį paskelbtoje naujausioje ataskaitoje ESBO nurodė, kad pastarosiomis dienomis konflikto zonoje buvo užfiksuota 870 paliaubų pažeidimų .

„Pastarosiomis dienomis ESBO specialioji stebėsenos misija Ukrainoje (SMM) pastebėjo dramatiškai padidėjus kinetinį aktyvumą palei sąlyčio liniją Rytų Ukrainoje“, – sakoma organizacijos pranešime.

Separatistų lyderiai kaltina Ukrainos ginkluotąsias pajėgas mėginant jėga susigrąžinti maištingus regionus, bet Kijevas tai neigia.

Donecko ir Luhansko separatistų lyderiai šeštadienį pareiškė, kad padėtis yra „kritinė“, ir paskelbė „visuotinę mobilizaciją“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)